Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Anna J om 22:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door isabella55 om 22:06
_
Isabella55 Online

Door Briesje om 22:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 22:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lifeisaminestrone om 22:02
_
Lifeisaminestrone Online

Door Briesje om 22:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door toentje om 22:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door Pasja42 om 22:01
_
Pasja42 Online





_

Andere artikelen



Pastilla met lamsvlees, kruiden en aubergines



Pastilla met kip is de bekendste variant, maar pastilla met lamsvlees is ook heel lekker.

Dit heb je nodig:

25 vellen filodeeg;
3 aubergines;
500 gram lamsgehakt;
1 bosje verse basilicum;
een paar blaadjes verse mint;
1 flinke geperste teen knoflook;
1 ui;
1/2 theelepel kaneelpoeder;
1 ei;
30 gram droge geraspte kaas (Pecorino of Parmezan);
olijfolie;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de basilicum, de mintblaadjes en de ui samen zeer fijn en voeg er de geraspte kaas en het kaneelpoeder aan toe.
Voeg er dan het hele ei aan toe vermeng dan alles met het lamsgehakt.
Voeg er rijkelijk peper en zout naar smaak aan toe en 2 eetlepels
olijfolie.
Vermeng alles goed en laat de massa even rusten in de koelkast.

Schil de aubergines, haal het gedeelte met de pitjes er uit en rasp de rest.
Verhit een scheut olie in een wok of koekenpanpan en bak daarin de auberginerasp al omscheppend bruin. Voeg er op het laatst, als de auberginerasp glazig is, de geperste knoflook en wat zout aan toe.
Schep alles op keukenpapier om alle olie te laten absorberen.

Haal de vellen filodeeg uit de vriezer, laat 25 vellen ontdooien en bedek ze met een schone doek om uitdrogen te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer vijf vellen filodeeg in met gesmolten boter of met wat olie, leg die bloemsgewijs in een ronde lage pastillavorm (of evt. pizzavorm) en zorg dat de randen van het deeg over de rand hangen.
Verspreid over de bodem een laag van het lamsgehaktmengsel en bedek dat met 5 ingesmeerde vellen filodeeg.
Bedek die weer met een laag auberginemengsel met daarop weer 5 vellen ingesmeerd filodeeg.
Daarop de rest van het lamsgehaktmengsel en weer 5 vellen filodeeg.
Als laatste laag het restant van het auberginemengsel.
Sla de overhangende randen van de onderste laag filodeeg op de bodem over de pastilla heen.
Bedek het geheel met de resterende vijf ingesmeerde vellen filodeeg (waarvan de randen ruim over de rand van de vorm moeten vallen) en stop die randen onder de pastilla in net zoals je een deken onder een matras instopt.
Smeer de bovenkant van de pastilla in met wat gesmolten boter en bak ongeveer 30-40 in de voorverwarnde oven goudbruin.
Haal uit de oven, laat afkoelen tot lauw en bestrooi in een mooi patroon met wat kaneelpoeder en evt, wat poedersuiker.



Hieronder vind je nog het recept voor de Pastilla-versie met kip.
Ook verrukkelijk.......



























Artikel links


Geplaatst op 25 maart 2008 19:12 en 10220 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.