Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 08:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 08:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 08:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Vierkante Bricks met spinazie en "La vache qui rit" kaasjes


bricks met spinazie en la vache qui rit...

De welbekende "La vache qui rit"- smeerkaasjes worden vaak gebruikt in de Marokkaanse/Noord-Afrikaanse keuken om lekkere hapjes mee te bereiden.
Hier is weer zo'n recept waarin ze worden verwerkt:

Dit heb je nodig:

10 filodeegvellen;
300 gram diepvries spinazie a la creme;
10 cl. room;
twee handjes geraspte Emmenthaler kaas (of evt. Leerdammer);
3 eieren;
4 puntjes "La vache qui rit" -smeerkaas;
zout en peper naar smaak;
1 dessertlepel komijnpoeder;
olie of gesmolten boter.

Zo maak je het:

Bereid de spinazie zoals op het pak staat aangegeven.
Laat goed uitlekken.

Vermeng in een kom de eieren, de room, zout, peper, komijnpoeder, geraspte kaas en de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit"-kaasjes met elkaar. Goed vermengen.
Voeg er de inmiddels afgekoelde en uitgelekte spinazie aan toe en vermeng opnieuw goed.

Neem twee velletjes filodeeg en smeer elk velletje in met gesmolten boter of olie en leg ze op elkaar.
Schep flink wat van de spinazie-kaasvulling in het midden van het filodeeg en vouw tot een vierkant pakketje.
Doe hetzelfde met nog 8 andere velletjes (je krijgt met dit recept dus uiteindelijk 5 pakketjes).

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de Bricks op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven tot de Bricks goudbruin zijn.
Meteen opdienen met b.v. een lekkere salade en een pittige saus.








Geplaatst op 26 maart 2008 12:29 en 10195 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 aug 2011 16:49
Ik heb het geprobeerd en mijn vulling was veeel te lopend
ik heb nochtans de spinazie goed laten uitlekken, wat heb ik verkeerd gedaan?