Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lambieks om 05:08
_
Lambieks is vandaag Jarig

Door theog73 om 05:08
_
Theog73 is vandaag Jarig

Door Diederik70 om 05:08
_
Diederik70 is vandaag Jarig

Door ton39 om 05:08
_
Ton39 is vandaag Jarig

Door Kweepeer om 05:08
_
Kweepeer is vandaag Jarig

Door AnnaAngel om 05:08
_
AnnaAngel is vandaag Jarig

Door AngelaMordy om 05:08
_
AngelaMordy is vandaag Jarig

Door marga905 om 05:08
_
Marga905 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kaneel-couscous met gehaktballetjes en eieren


kaneelcouscous met gehakt en eieren

Dit heb je nodig:

300 gram rundergehakt;
2 rijpe tomaten zonder vel (onderdompelen in kokend water en dan het velletje er af halen);
1 ui;
2 takjes platte peterselie;
3 takjes verse koriander;
1 mespunt "ras el hanout" (mar. kruidenmengsel);
scheut olijfolie;
peper en zout naar smaak;
2 eieren.

Voor de kaneel-couscous:

150 gram grove couscous;
15 cl. water;
olijfolie;
mespunt kaneel;
handje rozijnen.

Zo maak je het:

Pel en snijd de ui in tweeen. Hak de ene helft van de ui fijn en houd apart.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg daar de in kleine stukjes gesneden gepelde tomaten aan toe en de geraspte andere uienhelft.
Hak een gedeelte van de peterselie fijn en voeg dat ook toe.
Doe er peper en zout naar smaak en een klein scheutje water bij, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen.

Hak de rest van de peterselie en de verse koriander fijn en doe dat in een kom. Doe er de halve apart gehouden fijngehakte ui bij en vermeng alles met het gehakt, de "ras el hanout", een scheutje olijfolie en zout.
Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Voeg die bij de sudderende tomatensaus in de pan en voeg indien nodig nog wat water toe als de saus te dik is.
Deksel op de pan en nog ongeveer 15 minuten laten pruttelen.

Breng 15 cl. water met wat zout aan de kook.
Doe de 150 gram grove couscous in een kom en vermeng ddie met een scheutje olijfolie en een mespunt kaneelpoeder.
Voeg het handje rozijnen toe aan het kokende water en schenk dat alles bij de couscous in de kom.
Vermeng goed en laat de couscous wellen.
Maak de korrels vervolgens los van elkaar met de hand en laat rusten.

Verwijder het deksel van de tomatensaus en de gehaktballetjes, breek er de 2 eieren boven en laat de eiwitten stollen zonder het deksel op de pan (het eigeel moet vloeibaar blijven).

Schep de kaneel-couscous op een mooie schaal (of in een mooie tajine), schep er de tomatensaus overheen, dan de gehaktballetjes en de gestolde eieren.
Begiet het geheel met nog wat olijfolie (naar smaak) en bestrooi met wat korianderblaadjes....
































Geplaatst op 26 maart 2008 13:24 en 3258 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.