Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:29
_
Prlwytzkofsky Online

Door tukker46 om 00:35
_
Tukker46 Online

Door Gribou---Greet om 00:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Gribou---Greet om 00:25
_
Gribou---Greet Online

Door Briesje om 00:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door TontenBrinke om 23:57
_
TontenBrinke Online

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvleestajine (met aardappelen en olijven)uit de oven



Tajine-gerechten vind je hier te kust en te keur, maar je kunt die ook heel gemakkelijk in de oven bereiden.
Dit is zo'n recept:

Dit heb je nodig:

500 gram lamsvlees;
8 kleine nieuwe aardappeltjes;
1 ui;
1 teen knoflook;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2 bosje verse koriander;
1/2 theelepeltje saffraanpoeder (of gele kleurstof);
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel paprikapoeder;
1 mespunt scherpe rode peper;
zout en peper naar smaak;
1/2 ingelegde citroen;(of een beetje citroensap)
een handje olijven;
4 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Pel en hak de ui fijn. Schil en snijd de aardappelen in vieren en snijd de citroen in tweeen.

Doe in een vuurvaste schaal de olijfolie, de gehakte ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie en koriander, de specerijen en zout naar smaak en het in stukken gesneden lamsvlees.
Meng alles door elkaar en laat alles even goed intrekken.
Schik de aardappelpartjes,de olijven en de stukken ingelegde citroen er overheen en bedek de schaal met aluminiumfolie.

Zet de schaal minstens 1 uur in een voorverwarmde oven op 160 graden en dien kokendheet op met stukken Marokkaans brood en een lekkere salade.
















Geplaatst op 26 maart 2008 13:47 en 6995 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 jun 2012 16:24
Hoi Amber,
ziet er lekker uit ik maak het vandaag.
"minstens 1 uur"?? wat is het beste langer dan 1 uur?

groetjes

Amber  
17 jun 2012 16:26
Gewoon zelf even checken of het vlees en de groenten voor jou gaar genoeg zijn; dat kan dan na minstens 1 uur zijn maar soms ook iets langer......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 nov 2012 16:00
Heb dit recept net gemaakt, de lam was helemaal taai, aardappels niet gaar 1.5 uur in de oven op 160 graden...
ontzettend jammer.

Amber  
13 nov 2012 23:04
Jammer, inderdaad.....het zou ook aan jouw oven kunnen liggen of het soort lamsvlees dat je hebt gebruikt in het gerecht.......
_





_
Gast  26 nov 2012 20:17
Misschien is het handig om in het recept te vermelden wat voor lamsvlees je dan moet gebruiken, om teleurstelling te voorkomen. 1 uur is ook zeker niet lang genoeg, met de oven op maar 160 graden.
De aardappel kan het beste in kleine parten worden gesneden.
Kan ik ook vlees dat nog aan het bot zit gebruiken?