Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 09:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karekiet om 09:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ivanzijl om 09:42
_
Ivanzijl Online

Door inemaartje om 09:42
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Karekiet om 09:41
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Wibootje om 09:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 09:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehakt-Míhancha (gehaktpastei in een spiraal)



M’Hancha is een in een spiraal opgrolde gevulde “worst” van filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt.
In banketbakkerijen in Marokko kan je M’Hancha kopen die gevuld is met een verrukkelijke amandelvulling, bestrooid met poedersuiker.
M’Hancha (wat vrij vertaald “slang” betekent) kan je echter ook vullen met een lekker gehaktmengsel.Het recept hiervoor volgt nu:

Dit heb je nodig:


100 gram witte amandelen;
50 gram suiker;
350 gram runder-of lamsgehakt;
1 fijngehakte ui;
30 gram boter;
2 eetlepels platte fijngehakte peterselie;
½ theelepel nootmuskaatpoeder;
½ theelepel kaneelpoeder;
½ theelepel gemberpoeder;
½ theelepel zwarte peper;
1 theelepel zout.

250 gram filodeegvellen;
100 gram boter;
1 ei.

Voor de versiering:
30 gram gegrillde en grofgehakte amandelen;
2 eetlepels poedersuiker;
1 dessertlepel kaneelpoeder.

Zo maak je het:

Vermeng de suiker en de amandelen en hak ze grof.
Fruit de gehakte ui in de boter, voeg er het gehakt, de specerijen, zout en de fijngehakte peterselie aan toe en schep alles al bakkend om tot het gaar is.
Haal van het gas af en vermeng het gehaktmengsel met de amandelmassa en koel af.
Maak lange dunne “worsten” van de vulling.
Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter of olie en leg op elk vel een dunne gehakt”worst”.
Rol het filodeegvel met de vulling op.
Doe hetzelfde met de rest van de gehaktvulling en filodeegvellen, zodat je een paar gevulde filodeeg-“worsten” krijgt.
Leg die in een spiraal in een met olie ingesmeerde pastillavorm of pizzavorm en begin daarmee vanuit het midden.
Bevestig elke volgende “worst” aan de voorgaande.
Bak de M’Hancha in een op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.
Versier de M’Hancha met poedersuiker, kaneel en gehakte gegrillde amandelen.




Geplaatst op 27 maart 2008 12:29 en 11482 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 feb 2011 20:21
Waarom filodeeg? Kun je dit niet met zelf gemaakte deeg maken. En hoe maak je de deeg?

Amber  
07 feb 2011 15:58
Nee hoor, filodeeg is voor m'hancha het allerbest; je zou ook bladerdeeg kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld wordt gedaan tijden s de kerstdagen in Nederland voor een boterletter of kerstkrans, maar filodeeg vind ik beter in dit recept.
_





_
Gast  25 jul 2012 18:58
ik heb dat gemaakt tbarkalah 3liekom dat was echt heerlijk :grin: