Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door RichardW om 15:33
_
RichardW Online

Door kiwi om 15:32
_
Kiwi Online

Door sibilla68 om 15:28
_
Sibilla68 Online

Door jannie1944 om 15:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 15:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 15:26
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 15:25
_
Tteun Online

Door Hennyy om 15:25
_
Hennyy Online





_

Andere artikelen



Boureks (of bricks) met kip



Lekkere brick-bourek- of briouat-recepten kan je gewoon niet genoeg hebben.
Daarom hieronder weer zo'n lekkere variatie en dan met een heerlijke kipvulling:

Dit heb je nodig:

10 vellen filodeeg;
3 kipfilets;
2 fijngesneden uien;
zout en peper naar maak;
gedroogde tuinkruiden;
gemberpoeder;
paprikapoeder;
komijnpoeder;
ras el hanout;
verse fijngehakte koriander;
olie;
3 eieren.(waarvan 1 eigeel om mee te bestrijken)

Zo maak je het;

Hak de kipfilets fijn in een keukenmachine en bak ze tezamen met wat specerijen, zout en peper lichtbruin in een scheutje olie en laat al omscheppend gaar worden.
Fruit de fijngesneden uien apart in een koekenpan bestrooid met wat zout en peper en laat lichtbruin worden.
Klop de eieren los (houd 1 eigeel apart) en maak daar in een scheutje olie een roerei van.
Laat alles goed afkoelen en vermeng dan vervolgens de gebakken kippengehakt met de gebakken uien en het roerei.
Schep er de specerijen en de fijngehakte koriander doorheen.
Neem een vel filodeeg en schep daar iets van de vulling op.
Rol het deeg tot een gevulde rol of maak er vierkante pakketjes van (zoals op de foto).
Bestrijk de boureks met wat eigeel en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de boureks in een voorverwarmde oven ongeveer 20-30 minuten op 180 graden.
Je kunt de boureks ook frituren in de hete olie maar in de oven worden ze natuurlijk minder vet. Bestrijk ze dan niet met eigeel en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Dien op met een lekkere gemengde salade en een pittige saus naar keuze (b.v. zoete chili-saus).




















Geplaatst op 02 april 2008 15:58 en 10459 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hamertjetik.1  
19 nov 2008 16:47
Deze zijn dus echt te gek....vooral door die ras el hanout kruiden, dat geeft er een heel aparte smaak aan. de drie andere poeders heb ik weggelaten omdat ik las dat dit al door de R-E-H zit en dit dus maar er voor gebruikt. Waar staat die kippastella van je, kun je hier geen zoekmachine inlassen, ha,ha.. groetjes Tonny

Amber  
19 nov 2008 20:24
Hallo Tonny,

Fijn dat je deze zo lekker vindt. V.w.b. de specerijen; dat is natuurlijk altijd afhankelijk van je eigen smaak. Je kunt extra toevoegen maar ook specerijen weglaten, zoals jij hebt gedaan. Is helemaal prima.

Die zoekmachine staat toch al op deze pagina?
Helemaal bovenaan staat "zoeken" en ook in de linkerkolom staat ook "zoeken", met de mogelijkheid om in "vijftigplusser" te zoeken of in mijn weblog of op het internet.

Dit is de link naar de Kippastella (ook wel b'stela genaamd):
http://marokkaansarabisch-koken.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=1370&B039STELLA_MAROKKAANSE_KIPPASTEI

groetjes en een fijne avond,
AMBER
_





_
Hamertjetik.1  
19 nov 2008 22:35
Dat zoeken had ik al eens eerder gebruikt maar toen kwam ik volgens mij op een hele andere site, hou je er 2 sites op na. Heb het nu even gericht uitgeprobeerd met het woord bricks en ja hoor het lukte. die kippastella ga ik een keer met een groepje uitproberen, lijkt me heel lekker maar wel wat complexer om te maken. Heb vanavond heerlijk marokkaanse rijst met kip gegeten, 'k eet al jaren nog maar heel weinig hollands, alleen in de wintertijd, stamppotten en erwtensoep, en mijn buurman hoopt dan altijd dat er wat over de schutting komt ha, ha. groetjes Tonny

Amber  
19 nov 2008 23:06
Als je een gerecht intypt en dan bij "zoeken" het rondje van "Marokkaansarabisch koken" aanklikt, dan moet de link verschijnen van dat recept hier op mijn weblog.
Ik heb idd. nog andere weblogs, n.l. deze:
1)Mijn Blog bij seniorennet.nl:
http://blog.seniorennet.nl/marokkaanskokenmetamber/
2)Mijn weblog bij Bloggertje.nl:
http://marokarabkokenmetamber.bloggertje.nl/

Alletwee leuke weblogs, maar wel met dezelfde recepten als hier ook staan; zelfs minder.
Ik plaats nieuwe recepten altijd het eerste hier op vijftigplusser....

groetjes,
AMBER


_