Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fiederelsje om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wilkie om 20:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door LadyLely om 20:12
_
LadyLely Online

Door fiederelsje om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wilkie om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 20:07
_
Annemarie. Online





_

Andere artikelen



Wijtingballetjes gevuld met garnalen



Kijk eens naar de afbeelding van dit gerecht; ziet dat er niet lekker uit?
Een verrukkelijk recept voor diegenen onder jullie die van vis houden.

Dit heb je nodig:

1 kilo wijtingfilets (schelvis of kabeljauw is ook goed);
100 gram gepelde roze garnalen;
4 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 tenen knoflook;
2 ontvelde, van pitjes en vocht ontdane, gehakte tomaten;
zout en zwarte peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Doe de filets in een keukenmachine, voeg er 1 teen knoflook en twee eetlepels gehakte peterselie aan toe en maal alles grof.
Doe in een kom, voeg peper en zout naar smaak toe en houd apart.

Giet in een tajine of in een kookpan een flinke scheut olijfolie en voeg daar de andere (geperste) teen knoflook, de overige twee eetlepels gehakte peterselie, de gehakte tomaten, peper en zout naar smaak en een scheutje water aan toe, roer alles goed door elkaar en laat op laag vuur zachtjes koken tot een dikkere saus.
Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.

Maak je handen vochtig en maak balletjes ter grootte van een walnoot van het vismengsel en plaats in het midden daarvan een (of een halve, afhankelijk van de grootte) garnaal.
Zorg dat het vismengsel goed rondom de garnaal zit, zodat die niet meer te zien is.

Leg alle visballetjes in de tomatensaus en laat met het deksel op de tajine (of op de kookpan) 15 minuten zachtjes meesudderen.

Dien heet op met grote stukken Marokkaans brood of stokbrood.









Geplaatst op 05 april 2008 21:52 en 2575 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.