Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Josta48 om 09:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door AngelB om 08:59
_
AngelB Online

Door SiebevanderBij om 08:59
_
SiebevanderBij Online

Door mijntje45 om 08:58
_
Profielgegevens aangepast

Door Shyne om 08:58
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door nenne13 om 08:58
_
Nenne13 Online

Door Nw.Geintje om 08:57
_
Nw.Geintje Online

Door Josta48 om 08:56
_
Josta48 Online





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met gemengde groenten



Voor deze tajine kan je ook lamsvlees (bout) gebruiken.
Een lekkere gevarieerde tajine met veel verse groenten.

Dit heb je nodig:

500 gram kalfsvlees (of lamsbout);
een flinke scheut olijf- of zonnenbloemolie;
peper en zout naar smaak;
paprikapoeder;
fijngehakte verse platte peterselie;
gemengde groenten: 1 grote ui, 2 wortelen, 2 vastkokende aardappelen, 1 courgette, 1 groene paprika en 2 tomaten.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olie in een tajine (of een kookpan) en snijd de ui in schijfjes.
Doe die in de hete olie en bestrooi met wat peper, zout en paprikapoeder, schep om en laat met het deksel op de tajine of de pan even "zweten".
Doe er vervolgens het in stukken gesneden vlees bij en de fijngehakte peterselie en laat dat even al omscheppend aan alle kanten aanbraden.
Was of schil de verschillende groenten, snijd die in grove stukken en schik die op en rondom het vlees in de tajine of pan.
Bestrooi het geheel met peper,zout en nog wat fijngehakte peterselie en doe het deksel op de tajine of pan.
Laat het geheel minstens 1 uur heel zachtjes stoven zonder er water aan toe te voegen (in de groenten zit genoeg vocht).
Dien kokendheet op met grote stukken Marokkaans brood.













Geplaatst op 08 april 2008 11:36 en 6615 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.