Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 13:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 13:43
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door IneMaartje om 13:43
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door elvira om 13:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gerdwyn om 13:42
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door jappi om 13:42
_
Jappi Online

Door elvira om 13:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Oventosti's, net even anders....



Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor....

Dit heb je nodig:

8 witte (of lichtbruine) casinoboterhammen;
1 grote vleestomaat;
2 of 4 plakken kalkoenham of gerookte kalkoenfilet;
8 plakjes jonge kaas (of cheddar);
2 eieren;
3 eetlepels creme fraiche (of 15 cl. room);
roomboter;
zout en peper naar smaak;
ketchup of mosterd (naar smaak).

Zo maak je het:

Beboter een vierkant bakblik en leg daar vier boterhammen in.
Bedek die vervolgens elk met: een beetje mosterd, een plak tomaat, een plakje kaas, een 1/2 plak kalkoenham of gerookte kalkoenfilet (vleeswaar), nog een plakje kaas en tot slot een beetje ketchup.
Bedek elk stapeltje met een boterham.

Klop de eieren los met de creme fraiche of de room, voeg peper en zout naar smaak toe en giet dat over de broodstapeltjes.

Zet de bakvorm met de oventosti's 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze mooi bruin gebakken zijn.
Opdienen met een lekkere groene salade daarbij.

Eet smakelijk!

















oventosti



Geplaatst op 08 april 2008 12:15 en 4869 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hamertjetik.1  
11 apr 2008 15:31
Hallo Amber,
Toen ik dit recept gisteren zag ben ik direkt ff gaan shoppen en vanmiddag had ik zin in een lekkere lunch. Inplaats van casino heb ik 2 witte bolletjes (voor 1 persoon genoeg)gebruikt, die had ik nog in huis. voor de rest heb ik het recept gevolgd. Wauw.... dit is verschikkelijk lekker, tot mijn schande heb ik alles opgegeten. 'k heb het recept ook maar even naar mijn dochters gemaild.
groetjes Tonny


Amber  
11 apr 2008 21:00
Hallo Tonny,

Heerlijk recept is dit he? Zo eenvoudig te maken en snel klaar.
Je zit meteen vol, net wat je zegt, haha.
Werkt dat wel met die twee witte bolletjes? Die absorberen het eimengsel toch niet zoals dat wel heel goed gaat met de boterhammen?

Groetjes,
Amber
p.s Leuk dat je het recept meteen naar je dochters hebt gestuurd....

_





_
Hamertjetik.1  
11 apr 2008 21:37
Ja, ik weet natuurljik niet hoe het geweest zou zijn met de casinosneetjes, ik denk niet dat het van bovenaf het bolletje ingetrokken is, was een heel mooi gebakken bolletje geworden. Zal de volgende keer casino proberen meld ik het verschil wel.
Het was heftig voedzaam maar dat kan ik wel aan, ha,ha. m'n schoonzoon belde al net die had het recept gezien in de mail, dit is echts iets voor hem, 't liefst door mij of dochter klaargemaakt natuurlijk!!!! groetjes


Hamertjetik.1  
14 apr 2008 11:02
goede morgen Amber, inmiddels weet ik hoe deze tosti's smaken met casinobrood. Ben gisteren een vriendin gaan verassen met een lekkere tosti-lunch en ze nu natuurlijk met casino gemaakt, 't is inderdaad anders, met een bolletje wordt het sneller bruin en smelt de kaas niet zo goed en het trekt er minder in. M'n vriendin was helemaal enthousiast, heeft nu het recept ook. Het leuke is dat je er veel tegelijk kan maken en dan ook verschillende variaties kunt doen. Mag ik 2 suggesties doen.... om het geheel wat pittiger te maken kun je er ook rundersalami in doen. Wat ook lekker is, de mosterd en tomatenketchup vervangen door piccallily, heb je dat weleens tussen een tosti gedaan, de moeite waard om te proberen. Groetjes Tonny


_





_
Amber  
14 apr 2008 14:00
Hallo Tonny,

Nou, leuk om te zien dat nu meerdere mensen enthousiast zijn over zoiets eenvoudigs als deze oventosti en inderdaad: je kunt er van alles tusssenstoppen wat je maar lekker vindt......het gaat om het basisidee en dan kun je zoveel varieren als je wilt.
Groetjes,
Amber

Rooja.1  
06 aug 2008 06:50
Ik vind jouw site echt geweldig, Amber. Ik zal er denk ik vaak gebruik van gaan maken.Bedankt hoor, dat je dit met een ander wilt delen!
groet, Janny
_





_
Gast  22 dec 2010 11:11
Salaam Amber,

Helaas ben ik nog maar 30jaar en kan ik me niet inschrijven op de site maar mag ik je zeggen als marokkaanse ben ik superblij met de hulp van je site, zoveel dat er bestaat buiten het traditionele bekende dingens, I LOVE YOU'RE SITE!!! Ik heb deze al aan zoveel mensen doorgegeven en zal het blijven doen, voor oudjaar heb ik al heel mijn menu samengesteld op basis van je site ;-). Dikke Merci'kes en blijf ons verassen met méér :-) XXXX

Amber  
22 dec 2010 11:39
Salaam Onbekende gast :grin:

Leuk dat je blij bent met mijn weblog en de recepten die er op staan.
Volgens mij kan je je gewoon laten registreren bij vijftigplusser.nl hoor; er zijn al meerdere bezoekers op mijn weblog die de vijftig nog lang niet zijn gepasseerd
Ik zal de recepten zoveel mogelijk blijven aanvullen wanneer ik maar kan.
Blijf jij ondertussen maar vaak langskomen want jij en je kenissen, vrienden en familieleden zijn van harte welkom hier.

beslama,
AMBER
_





_
Gast  24 okt 2012 17:08
ik vint de boterhammen heel lekker hoor ik hoop dat andere mensen het ook gaan maken en nog een fijne h :grin: :grin: haloween

Gast  24 okt 2012 17:10
happy haloween :twisted: :
_