Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 23:32
_
Rikiek Online

Door Elise2 om 23:31
_
Elise2 Online

Door barth. om 23:30
_
Barth. Online

Door Greeet om 23:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:25
_
Greeet Online

Door greet88c42 om 23:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Cassandra1 om 23:22
_
Cassandra1 Online

Door Wibootje om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Garnalentajine



Een kleurrijk gerecht en natuurlijk erg lekker, als je tenminste van garnalen houdt.
Nou, ik wel, dus hier komt een lekker receptje voor een smakelijke Marokkaanse garnalentajine met rijst.

Dit heb je nodig:

24 middelgrote roze gepelde garnalen;
2 tenen knoflook;
1 blikje gepelde tomaten of vier verse;
1 grote ui;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 eetlepel olijfolie;
1 eetlepel zonnenbloemolie;
1 gram saffraandraadjes;
1/2 gele "saffraanpoeder";
1 dessertlepel paprikapoeder;
peper en zout naar smaak;
50 gram roomboter;
400 gram basmatirijst;
1 a 2 citroenen.

Zo maak je het:

Kook de rijst gaar zoals je het gewend bent. (normaal gesproken de dubbele hoeveelheid water voor de hoeveelheid rijst, zout erbij en 8 a 10 minuten koken, afgieten en laten staan.

Hak ondertussen de ui,de knoflook, de koriander en de peterselie fijn.
Dompel de tomaten (als je verse gebruikt en niet die uit blik) even in kokend water en verwijder het velletje. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Verhit in een tajine of in een kookpan de twee olien en fruit daarin de gehakte ui, de gehakte knoflook, de saffraandraadjes en de saffraanpoeder (dat is gele kleurstof in pakjes, het is geen echte saffraan (Mar. winkel), de paprikapoeder en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
Voeg de garnalen toe en fruit even mee,
Voeg er dan de fijngesneden tomaten en de tomatenpuree, aangelengd met wat water aan toe.
Schep alles goed om en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie en koriander, schep nog even om en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg water toe als dat nodig is.

Roer ondertussen de roomboter door de gekookte rijst.

Meng tot slot de rijst door de garnalen of geef die er apart bij.
Versier het geheel met partjes citroen.

















Geplaatst op 15 april 2008 12:37 en 7900 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carduelis.1  
01 mrt 2011 09:18
Hoi Amber.
Dit weekend weer eens lekker Marokkaans gekookt, waaronder deze Garnalen tajine. Het was heeeeeerlijk !!! en ook heel vlug klaar.
Samen met deze tajine had ik ook de kabeljouwtajine met groenten en Marokkaanse gehaktballetjes gemaakt. Hiervan zal ik het recept binnenkort ook op mijn blog zetten.
Zeer zeker voor herhaling vatbaar
Groetjes
Aad

Amber  
01 mrt 2011 22:39
Hallo Aad,

Ik ben blij dat de gerechten je zo goed bevallen zijn.
Je hebt er wel veel werk van gemaakt door alledrie die gerechten te maken; petje áf hoor :grin:

groetjes,
AMBER
_