Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Hizhi.o om 22:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 22:39
_
Marc. Online

Door luciaT om 22:35
_
Nieuw Forum onderwerp gestart

Door BIBI259 om 22:34
_
BIBI259 Online

Door Tharisis om 22:34
_
Tharisis Online

Door jeanneke1 om 22:34
_
Jeanneke1 Online

Door bonusmalus om 22:33
_
Bonusmalus Online

Door Ruud_ om 22:33
_
Ruud_ Online





_

Andere artikelen



Mini-pastella's met gehakt en ei



Grote pastilla's, de heerlijke Marokkaanse pasteien van filodeeg, gevuld met duif, kip, gehakt, of vis zijn wel bekend.
Ik zal de linken naar de recepten die ik daarvan heb op dit weblog onder het nu volgende recept voor mini-pastilla's met gehakt en ei neerzetten.

Dit heb je nodig:

10 vellen filodeeg;
300 gram gehakt (rund of lams);
2 uien;
5 eieren;
zout, peper en komijnpoeder naar smaak;
olijfolie;
boter;
verse koriander en platte peterselie.

Zo maak je het:

Pel de uien en hak ze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de gehakte uien, fijngehakte koriander, fijngehakte peterselie, zout, peper en komijnpoeder naar smaak.
Meng alles goed en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
Laat afkoelen.

Doe het gehakt in een kom en voeg er het afgekoelde uienmengsel aan toe. Vermeng alles goed.

Beleg een bakplaat met bakpapier of vet in.

Neem 5 vellen filodeeg en bestrijk die met gesmolten boter.
Leg in het midden van elk vel een vijfde van het gehakt/ui-mengsel en maak in elk bergje een kuiltje.
Breek in elk kuiltje een ei.(zie foto 2)
Vouw elk vel dicht tot een vierkant pakketje en leg elk pakketje op een tweede met boter bestreken vel filodeeg. (voorzichtig voor het ei).
Vouw dat ook weer dicht tot een vierkant.
Leg de vijf mini-pastilla's op de bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven op 180-200 graden.






Artikel links


Geplaatst op 17 april 2008 14:50 en 13162 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
17 apr 2008 17:39
Geweldig,,,dit ook weer.
Mijn laptop staat strx vol met recepten van jouw.
TOPPIE hoor...

Norma  
07 jun 2009 23:11
mijn man....die elke dag kookt.....kijkt over mijn schouder.....hij wil dat ik heel veel van jou recepten uitprint..! ziet er toch lekker allemaal..
_





_
Amber  
08 jun 2009 09:46
Hallo Norma,

Print maar lekker uit hoor....ze zijn er voor......
Kook je zelf niet dan?
Mijn recepten zijn over het algemeen heel gemakkelijk te maken.
Ik wens je er veel kookgenot mee,
groetjes,
AMBER

Gast  07 nov 2010 22:06
Lekkr hoorr
_





_
Amber  
08 nov 2010 15:56
Ja hè? Maken hoor...... :grin:

AMBER

Gast  31 jul 2012 13:59
Mag ik vragen hoe je de kip bestila,s vrouwt, want omdat er ei in zit komen ze dan niet los te zitten. kan je mij uitleggen hoe je ze vouwt? alvast bedankt!
_





_
Amber  
01 aug 2012 11:55
Je moet ze vouwen zoals ik het heb beschreven in het recept; ze komen er dan uit te zien zoals op de foto.
Voorzichtig vouwen, want het filodeeg is dun.

Gast  21 jul 2013 23:34
Hallo Amber,
Is het de bedoeling dat het ei heel blijft als het filodeeg wordt gevouwen?
Gr,
_





_
Gast  21 jul 2013 23:47
Hoi, hoelang moeten ze ongeveer in de oven?

Amber  
22 jul 2013 11:53
1. Het is wel de bedoeling dat de eieren heel blijven.....als ze stuk gaan is dat geen ramp.

2. Ze moeten zo lang in de oven totdat je ziet dat ze goudbruin en knapperig zijn geworden; zelf van tijd tot tijd even kijken dus......
_