Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online

Door 50plusser.nl om 00:42
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehaktbrochettes met pijnboompitjes



Met gehakt kan je alle kanten uit, dat is inmiddels wel bekend. Zo ook in dit recept, waar gehakt gecombineerd wordt met geroosterde pijnboompitjes, waarvan vervolgens balletjes worden gemaakt die dan weer met z'n drieen aan een grillpen worden gestoken. Verrukkelijk....

Dit heb je nodig:

1 kilo rund-of lamsgehakt;
1 zeer fijngehakte rode ui;
2 geperste tenen knoflook;
2 eetlepels citroensap;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 eetlepel korianderpoeder;
40 gram in een droge koekenpan gegrillde pijnboompitjes;
2 eetlepels fijngehakte verse mint;
1 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 ei.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingredienten met elkaar en maak daar 36 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Steek er steeds 3 van aan een grillpen, zodat je 12 pennen krijgt.
Leg de 12 brochettes op een schaal, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Grill de brochettes op een licht ingevette grill of op een barbecue.

Serveer de brochettes b.v. met een salade van bulghur (volg aanwijzingen op de verpakking), kikkererwten (uit blik), rozijnen (even laten wellen in wat water), citroensap en geraspte citroenschil en olijfolie. (vermeng alles met elkaar, peper en zout naar smaak).















Geplaatst op 17 april 2008 19:03 en 2267 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.