Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 01:46
_
Elvira Online

Door nienke57 om 01:17
_
Nienke57 Online

Door Evita_60 om 01:16
_
Evita_60 Online

Door fiederelsje om 01:15
_
Fiederelsje Online

Door Cassandra1 om 01:01
_
Cassandra1 Online

Door fransesien om 00:58
_
Fransesien Online

Door 50plusser.nl om 00:42
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine Bounarayne



Dit gerecht is eenzelfde soort "tajine" als het recept hiervoor....alleen is dit afkomstig uit Oost-Algerije en het wordt gemaakt met gehakt.

Dit heb je nodig:

500 gram rundergehakt;
1 fijngehakte ui;
1 bosje fijngehakte platte peterselie;
150 gram doperwtjes (uit blik of diepvries);
6 grote eieren;
100 gram (mag ook meer) geraspte kaas;
1 eetlepel tomatenpuree;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de fijngehakte ui en een beetje zout en peper naar smaak.
Doe het gehaktmengsel in een kom en voeg er de fijngehakte peterselie, de doperwtjes, de losgeklopte eieren, de geraspte kaas en de tomatenpuree aan toe. Voeg extra peper en zout toe als dat nodig is.
Vermeng alles goed en schep het mengsel in een vuurvaste schaal of bakblik en zet ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Als de bovenkant mooi bruin is en een mes er droog uitkomt als je die er in steekt dan is de tajine klaar.
Snijd in vierkante stukken en dien heet op met een lekkere groene salade en/of een pittige tomatensaus.













Geplaatst op 18 april 2008 13:25 en 3157 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 mei 2015 12:54
zoso wat een heerlijke recpt maar dat hoef je tog niet alleen met kalf doen kan ook tog met koevlees :grin: :Wink: kan je ook tajin met vis maken. kan tog wel maar ik bedoel is dat wel lekker.

Gast  12 mei 2015 12:54
groetjes van nadia
_





_
Amber  
12 mei 2015 13:13
Het gaat hier om gehakt 9ik heb het hier toch niet over KALF?) en wat voor gehakt je wilt gebruiken moet je helemaal zelf weten.
Nee, met vis lijkt me niet zo lekker maar wie weet.....


Groetjes,
AMBER