Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Annelies1 om 21:47
_
Annelies1 Online

Door JanenGerda48 om 21:43
_
JanenGerda48 Online

Door JanRutgers om 21:41
_
JanRutgers Online

Door SiebevanderBij om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door nick17 om 21:36
_
Nick17 Online

Door SiebevanderBij om 21:36
_
SiebevanderBij Online

Door fiederelsje om 21:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Maakouda met tonijn



Maakouda lijkt op Tunesische of Algerijnse tajine, maar is makkelijker te maken en kost minder tijd omdat er doorgaans geen vlees voor nodig is.
Deze Maakouda wordt gemaakt met toevoeging van tonijn uit blik, dus lekker en gemakkelijk.

Dit heb je nodig:

1 blikje tonijn;
2 middelgrote aardappelen;
wat fijngehakte platte peterselie;
1 fijngehakte ui;
8 eieren;
200 gram geraspte kaas;
olijfolie;
wat boter voor de bakvorm;
een paar in dunne plakjes gesneden tomaten.

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
Stamp ze fijn tot een puree.
Fruit de fijngehakte ui glazig in een scheutje olijfolie.
Meng in een kom de aardappelpuree met de uitgelekte tonijn, de gefruite gehakte ui, de fijngehakte peterselie, de geraspte kaas en de vooraf losgeklopte eieren met elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe.
Vet een bakvorm (naar keuze rond of vierkant) in met wat gesmolten boter of neem een bakvorm met anti-aanbaklaag en schik daar de plakjes tomaat in.
Schep daarbovenop het aardappel/tonijnmengsel en maak glad met de achterkant van een lepel.
Zet de Maakouda 25-30 mninuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak goudbruin.
Laat iets afkoelen en stort de Maakouda op een mooie schaal en snijd in plakjes of vierkante stukken (afhankelijk van de gebruikte bakvorm).
Dien op met daarbij een lekkere salade en wat stokbrood of Marokkaans brood.





Geplaatst op 20 april 2008 17:37 en 7203 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 mei 2011 21:32
ziet er lekker uit. Ga ze eens proberen.
thanx

PRAWDA  
08 nov 2011 11:33
Hoi Amber,
Ik had net mijn boodschappenlijstje klaar, maar toen ik jouw recepten las heb ik mijn lijstje opnieuw gemaakt. Alleen al bij het zien/lezen van de recepten krijg ik al zin om zoiets zelf uit te proberen.
Bedankt dus voor jouw inspirerende recepten.
_





_
Amber  
08 nov 2011 13:40
Hallo Prawda,

Bedankt voor je complimenten...ik wens je veel plezier met de recepten op dit weblog.

groetjes,
AMBER

Gast  10 nov 2011 19:33
Hallo Amber
Ik ben dit recept nu net gemaakt en de oven gezet,ik weet zeker wordt straks smullen.
_





_
Amber  
11 nov 2011 09:09
Eet smakelijk dan....ik hoop dat je het lekker vindt.

groetjes,
AMBER

Annie1957.1  
11 nov 2011 19:11
O wat heerlijk Amber ik heb zitten smullen en ga meer recepten van je uitproberen.Dankjewel !!
_





_
Amber  
11 nov 2011 20:47
Graag gedaan hoor; fijn dat 't lekker was.
Veel plezier met alle andere recepten hier op het weblog.

groetjes,
AMBER