Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tulpmans om 19:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marc om 19:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Keesvi om 19:11
_
Keesvi Online

Door tulpmans om 19:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 19:10
_
Tulpmans Online

Door WillemijnF om 19:08
_
WillemijnF Online

Door Annelies1 om 19:08
_
Annelies1 Online

Door Evita_60 om 19:06
_
Evita_60 Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde courgettes met la vache qui rit....



Misschien is het de frequente bezoeker van mijn weblog wel eens opgevallen dat ik wel vaker recepten plaats met "la vache qui rit"-smeerkaasjes.
Dat komt omdat ze in veel gerechten toepasbaar zijn en bovendien heerlijk smaken.
Het zijn driehoekjes (puntjes) stevige (smeer-)kaas uit Frankrijk en ze worden ook heel veel gegeten in Marokko.
Niet alleen op brood dus (wat ook lekker is natuurlijk), maar ook in een gerecht als deze gegratineerde courgetteschotel waarvan het recept nu volgt:

Dit heb je nodig:

4 courgettes door de lengte in lange dunne plakken gesneden;
20 cl. room;
3 eieren;
geraspte kaas (naar keuze);
3 a 4 puntjes "la vache qui rit" smeerkaasjes in kleine stukjes gesneden;
zout en peper naar smaak;
boter om de schaal mee in te vetten.

Zo maak je het:

Je kunt de lange dunne plakken courgette rauw gebruiken of je kunt ze als je wilt ook eerst halfgaar stomen in een stoompan.

Klop de eieren los in een kom en voeg er de room, de geraspte kaas (hoeveelheid en kaassoort naar eigen smaak) en peper en zout naar smaak aan toe. Vermeng alles goed.

Vet een langwerpige vuurvaste schaal in met boter en beleg de bodem met een enkele laag courgetteplakken.
Giet er een gedeelte van het ei/kaas/roommengsel overheen en verdeel er wat stukjes "la vache qui rit"-smeerkaas over.
Herhaal deze handelingen totdat de courgetteplakken en ei/kaas/room-mengsel en smeerkaas gebruikt zijn en eindig met het bestrooien van de schotel met geraspte kaas.
Zet in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak goudbruin in
35-45 minuten, afhankelijk van je oven.(kijk af en toe of het geheel niet te donker kleurt)

Gratineer de schotel slechts 20 minuten als je de courgettes van tevoren halfgaar hebt gestoomd.

Dit is een vegetarisch gerecht.
Op dit weblog staat ook een versie waarin gehakt is gebruikt naast de courgettes.
De link naar dit recept staat hieronder....








Artikel links


Geplaatst op 20 april 2008 21:34 en 4764 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Rooja.1  
06 aug 2008 06:42
Amber, dit lijkt mij erg lekker. Heb op dit moment ook erg veel courgettes in de tuin, maar hoe groot mogen deze zijn ? 4 stuks lijkt mij zo veel.....!
groetjes, Janny

Amber  
21 aug 2008 14:46
Hallo Janny,

Bedankt voor je reactie op dit recept. Sorry voor het ietwat late antwoord want ik ben net terug van vakantie in Marokko.
V.w.b. de grootte van de courgettes; dat moet je zelf even uitproberen. Ik gebruik middelgrote courgettes (maar daar schiet je ook niet zoveel mee op he?).
Vind je 4 courgettes te veel, gebruik er dan gewoon wat minder.
Succes er mee.
groetjes,
AMBER
_





_
Rooja.1  
22 aug 2008 18:32
Amber, wij hebben dit vanavond gegeten. Ik heb er wel wat tomaten, tobasco en paprikapoeder aan toegevoegd. Het is wel een "machtig" gerecht, maar het was het proberen waard. We vonden het wel lekker, maar denk niet dat ik het zo één twee drie weer zal maken. Misschien dat ik t.z.t. die met het gehakt zal proberen!
groetjes, Janny

Amber  
24 aug 2008 19:39
Hallo Janny,

Leuk dat je dit gerechtje hebt uitgeprobeerd...jammer dat je het toch niet zo geslaagd vond.
Dat kan natuurlijk want smaken verschillen en natuurlijk is het zo dat je er aan kunt toevoegen of kunt weglaten alnaargelang je eigen smaak.
Er staan wel meerdere courgetterecepten op dit weblog, zoals b.v. Courgettetaart (bij de categorie "groentengerechten).
Groetjes,
AMBER
_