Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Rode bietenchutney



Iets aparts, deze rodebieten-chutney; zoet maar toch pittig en lekker bij allerlei (vlees-) gerechten.

Dit heb je nodig:

500 gram rode bieten;
2 frisse appels in (niet te kleine)blokjes gesneden;
1 ui in fijne plakjes gesneden;
1 teen knoflook, geperst;
1/2 dessertlepel gemalen scherpe rode peper;
1 kaneelstokje;
1 kruidnagel;
1 dessertlepel zout;
1/2 dessertlepel zwarte peper;
250 ml. appelazijn;
60 gram suiker;
30 gram rozijnen.

Zo maak je het:

Kook de rode bieten ongeveer 40 minuten in water met wat zout (je kunt ook reeds gekookte bieten nemen bij de groentenboer of supermarkt).
Laat uitlekken, pel de bieten en snijd ze in hele kleine stukjes.

Doe in een kookpan de blokjes appel, de fijngesneden uien,
de gehakte of geperste knoflook, de scherpe rode peper en zwarte peper, de appelazijn, de kruidnagel, het kaneelstokje en zout naar smaak en vermeng alles goed met elkaar.
Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.

Voeg er vervolgens de bietenstukjes, de rozijnen en de suiker aan toe, schep alles goed om en laat nog eens 20 minuten zachtjes smoren.

Doe de bietenchutney als-ie klaar is meteen in een gesteriliseerde glazen pot.



















Geplaatst op 22 april 2008 12:27 en 11156 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.