Tagliatelle zijn een lange soort Italiaanse pasta; dit is een variatie daarop.
Het zijn tagliatelle gemaakt van dunne repen wortel en verwerkt tot een warme salade.
Niet alleen decoratief om te zien, maar ook lekker als bijgerecht bij vlees...
Dit heb je nodig:
6 mooie rechte wortelen;
1 ui;
20 grofgehakte hazelnoten;
1 eetlepel honing;
1 eetlepel olijfolie;
1 dessertlepel gemalen komijn;
5 takjes verse koriander;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Schrap de wortelen en snijd ze in dunne lange repen met een fijnschiller of een kaasschaaf.
Hak de ui fijn en fruit die aan in de hete olijfolie.
Voeg de wortelrepen toe aan de gefruite ui in de pan.
Schep alles goed om, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg er, als dat nodig is, wat water aan toe.
Voeg, als de worteltagliatelle gaar zijn, de eetlepel honing, het komijnpoeder, zout en peper naar smaak en de grofgehakte hazelnoten toe. Meng alles goed.
Schep op een mooie schaal of kom en bestrooi met fijngehakte koriander.