Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door tulpmans om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door riavdstoop om 21:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door isabella55 om 21:31
_
Isabella55 Online

Door riavdstoop om 21:30
_
Riavdstoop Online





_

Andere artikelen



Lamstajine met worteltjes



Ik zal het nog maar eens een keer vermelden: om een tajine-gerecht te kunnen maken heb je niet perse een tajine nodig.....zo'n gerecht kan ook heel goed in een (snelkook-)pan bereid worden, dus er is niets watje tegen houdt om ook dit onderstaande recept eens uit te proberen en te genieten....

Dit heb je nodig:

1 kilo lamsvlees in grove stukken;
1 grote of 2 kleine fijngehakte uien;
500 gram worteltjes;
1 tot 3 tenen knoflook (ligt aan de grootte en naar smaak) fijngeperst;
1/2 bosje verse koriander en 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 a 1 dessertlepeltje gemberpoeder;
1/4 theelepel saffraanpoeder (of nepsaffraan, dus gele poeder);
1 kommetje groene of paarse olijven;
de schil van 1 ingelegde citroen (indien verkrijgbaar, anders het sap van 1/2 citroen);
zout en zwarte peper naar smaak;
(olijf-)olie;
water.

Zo maak je het:

Doe een scheut (olijf-)olie in een pan, verhit die en voeg de stukken lamsvlees toe.
Braad een beetje om en om aan en voeg er dan de fijngehakte ui en de fijngeperste knoflook toe.
Schep alles goed om en laat zachtjes 10 minuten bakken.
Voeg er dan de specerijen en de kruiden aan toe en zwarte peper en zout naar smaak.
Schep alles weer om en laat alles samen een paar minuten sudderen.
Giet er dan water bij tot alles net onder staat, breng weer aan de kook en zet het gas dan laag.
Deksel op de pan en laat zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Voeg water toe in dien dat nodig is.
Schrap intussen de worteltjes, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
Kook ze in een pan met wat zout gaar en laat ze uitlekken.

Doe twaalf minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de gekookte wortelstukjes, de olijven en de in repen gesneden ingelegde citroen bij.

Schep het vlees op een mooie schaal en bedek met de stukjes wortel, olijven en repen ingelegde citroen. Schep de saus er over- en omheen.
Dien heet op met stukken Marokkaans brood en diverse salades.

n.b.Kijk hieronder voor de link naar het recept voor ingelegde citroenen.




















Artikel links


Geplaatst op 17 mei 2008 00:45 en 3817 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.