Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Courgettetaart met "La vache qui rit"-kaasjes



Ik heb deze hartige taart vandaag zelf ook voor de eerste keer gemaakt en ik moet zeggen.......heeeeerlijk!

Ik had een paar flinke courgettes in mijn groentela liggen en ik zat eigenlijk een beetje te dubben: wat er mee te doen?

Ik kan deze hartige taart van harte aanraden.

Je kunt 'm serveren als lunchgerecht met evt. een frisse salade erbij, maar ook is hij goed te serveren bij een lekker glas.

Snijd 'm dan in smalle punten.....


Dit heb je nodig:


1 pakje diepvries bladerdeeg;

3 grote courgettes;

1-2 eetlepels olijfolie;

beetje paneermeel;

2-3 eieren;

8 puntjes "La vache qui rit"-smeerkaas;

200 ml. room;

50 ml. melk;

zout, zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.


Zo maak je het:


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes, droog ze af, snijd de beide uiteinden er af, snijd elke courgette in de lengte in vieren, snijd van elk kwart courgette het zachte binnenste er af en snijd deze lange parten courgette elk weer in dunne partjes.

Je kunt, als je dat leuker en gemakkelijker vindt, de courgettes ook heel laten en in niet al te dikke plakken snijden.


Verhit 1-2 olijfolie in een wok (of in een hapjespan) en fruit daarin de stukjes courgette al omscheppend tot ze zacht zijn maar nog steeds knapperig. Bestrooi met wat zout.


Vet een ronde lage vorm in met boter of olie en bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem licht met wat paneermeel en zet tot gebruik in de koelkast.


Breek de eieren in een kommetje en klop ze los samen met de room en de melk. Voeg er peper, zout (niet al te veel want er zit al zout in de courgettes en in de kaas) en nootmuskaat naar smaak aan toe.


Neem de bakvorm met bladerdeeg uit de koelkast, verdeel de courgette-stukjes of plakjes over de bodem, verdeel daar weer de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit"-kaas overheen en giet dan het ei/room/melk-mengsel over het geheel heen.


Zet de taart ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Af en toe even kijken of de taart niet te bruin wordt.


Dien de taart bij voorkeur lauw op. Koud smaakt hij ook lekker.





Geplaatst op 03 juni 2008 23:07 en 5633 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Ivonne.1  
08 jun 2008 09:23
hoi amber heb de coursette taart gemaakt was heerlyk groejes


Amber  
08 jun 2008 19:16
Hallo Ivonne,

Fijn dat je courgettetaart goed gelukt is. Ik heb 'm inmiddels 2x gemaakt en het begint hier bij mij thuis echt een toppertje te worden.
Ik maak graag hartige taarten, zoals b.v. hartige taart met prei en pekelvlees. Ook verrukkelijk en gemakkelijk te maken.
Als je het recept wilt geef je maar een gil.
groetjes en een fijne zondagavond,
AMBER
_