Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door IneAM om 11:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 11:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 11:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 11:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mellina om 11:00
_
Mellina Online

Door MARIJ750 om 11:00
_
MARIJ750 Online

Door Wibootje om 10:59
_
Wibootje Online

Door Gribou---Greet om 10:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Ojja



Dit heb je nodig:

6 tomaten;
4 groene paprika’s;
6 merguezworstjes (of chipolataworstjes);
3 teentjes knoflook;
1 mespunt gemalen karwijzaad;
1 dessertlepel harissa;
6 eieren;
2 dl. olijfolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Pel de tomaten door de velletjes er af te halen na onderdompeling in kokend water, snijd ze en haal vocht en pitjes eruit.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daar de tomaat in aan.
Voeg er het gemalen karwijzaad en de harissa aan toe.
Laat alles zachtjes koken tot het vocht is verdampt.
Braad in een andere pan de merguezworstjes aan in zeer weinig olie.
Verwijder de pitjes uit de paprika’s en snijd ze in dunne repen. Fruit ze aan in wat olie in een andere pan. Flink roeren.
Voeg ze, als ze zacht en gaar zijn, bij de tomatenmassa.
Voeg daar ook de merguez en de geperste knoflook aan toe.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.
Klop de eieren met wat zout en zwarte peper en voeg ze bij het tomaten/worstmengsel en roer alles goed door elkaar totdat het een smeuiige massa is. Blijven roeren zodat het niet aanbakt.
Schep alles op een mooie schaal en dien op met verschillende salades en Marokkaans brood (of Turks/of stokbrood).



Geplaatst op 27 mei 2007 16:14 en 3384 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.