Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elly01 om 17:35
_
Elly01 Online

Door mathieu55 om 17:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door mathieu55 om 17:35
_
Mathieu55 Online

Door TrixL om 17:30
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door marlie49 om 17:30
_
Marlie49 Online

Door redone om 17:30
_
Redone Online

Door TrixL om 17:28
_
TrixL Online

Door Labje om 17:27
_
Labje Online





_

Andere artikelen



Salade mechouia



Dit heb je nodig:

6 stevige tomaten;
4 groene paprika’s;
3 citroenen;
2 uien;
1 dl. olijfolie;
3 tenen knoflook;
harissa naar smaak;
corianderpoeder/komijnpoeder;
100 gram zwarte olijven;
zout en zwarte peper.


Zo maak je het:

Leg de paprika’s, de tomaten, de uien en de knoflook op een bakplaat in een hete oven of onder een hete grill en grill de groenten aan alle kanten.
Haal ze als ze goed gegrilld zijn uit de oven.
Doe de paprika’s in een stuk aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten.
Haal er dan gemakkelijk de schillen vanaf, snijd ze open en verwijder de pitjes.
Snijd ze in kleine stukjes.
Haal de velletjes van de tomaten en verwijder vocht en pitjes. Snijd in kleine stukjes.
Haal de schilletjes van de uien en de knoflooktenen en hak ze fijn.
Pers de citroenen uit en vermeng het sap met de zwarte peper en wat zout, een mespunt harissa, ½ theelepel gemalen koriander en ½ theelepel gemalen komijn.
Roer alles goed door elkaar en voeg dat toe aan de zeer fijngesneden stukjes tomaat, paprika, ui en knoflook.
Vermeng alles goed met elkaar.
Schep de salade op een mooie schaal, besprenkel met wat olijfolie en versier met de zwarte olijven.
Dien op met vers brood of als onderdeel van meerdere salades bij een maaltijd.




Geplaatst op 27 mei 2007 16:45 en 5406 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Baronesse.1  
28 feb 2011 14:26
't ziet er niet uit! maar lekker!!! Ik leg er vaak wat plakjes hard gekookt ei op, lijkt het tenminste nog iets

Amber  
28 feb 2011 14:31
Ja, je moet het zelf zo mooi mogelijk versieren natuurlijk; het oog wil tenslotte óók wat, nietwaar?
_





_
Gast  27 jul 2018 14:19
Typisch Tunesisch salade heerlijk!