Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 11:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lieke53 om 11:13
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Jonna om 11:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 11:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lieke53 om 11:11
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ajnijkamp om 11:11
_
Ajnijkamp Online

Door joke om 11:11
_
Joke Online

Door joke om 11:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gestoomde vermicellischotel met kip



Vermicelli wordt in Nederland hoofdzakelijk gebruikt als vulsel voor soepen maar in Marokko wordt het ook gebruikt als onderdeel van een lekker stoofgerecht; in dit geval met kip.

Dit heb je nodig:

500 gram dikke vermicelli;
4 kippenbouten;
2 uien in plakjes gesneden;
1 teen knoflook;
1 volle theelepel gemberpoeder;
1 afgestreken theelepel kurkuma;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
een paar draadjes saffraan;
olijfolie;
peper en zout naar smaak;
water.

Zo maak je het:

Snijd elke kippenbout in tweeen en doe die in een kookpan samen met de gesneden uien, de geperste knoflookteen, de gehakte platte peterselie, de specerijen, 4 eetlepels olijfolie en zout naar smaak.
Schep alles goed om, breng aan de kook en fruit alles een paar minuten aan.
Bedek het geheel dan met zoveel water dat de kippenbouten net onder staan.
Breng weer aan de kook, zet het gas laag en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken.

Doe ondertussen de vermicelli in een kom en vermeng die met 2 eetlepels olijfolie en wat zout.
Werk alles goed door met je handen.
Doe de vermicelli in het bovenste deel van een couscouspan (of evt. in een vergiet), zet die boven een pan die voor de helft is gevuld met kokend water en laat de vermicelli 20 minuten stomen.

Haal de stukken gare kippenbout uit de kookpan en houd ze warm.
Doe vervolgens de gestoomde vermicelli in de kookpan bij de resterende saus van de kip en laat al roerend met een houten lepel zachtjes sudderen tot alle saus geabsorbeerd is door de vermicelli.
Proef of er genoeg peper en zout in zit.

Schep de hete kruidige vermicelli op een mooie schaal en leg in het midden de warm gehouden stukken kip.

Heet opdienen.





















Geplaatst op 12 juni 2008 23:57 en 7947 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
27 jun 2008 21:50
Hallo Amber, Wat leuk telkens ik niet weet wat ik zal gaan klaar maken voor het eten kan ik jou digitale kookboek hier raadplegen! Hoe gaat het met jou alles in orde? Liefs Chrisje

Amber  
28 jun 2008 19:31
Hallo Chrisje,
Bedankt voor je reactie. Fijn dat je mijn weblog raadpleegt voor het maken van je gerechten; dat is ook de bedoeling van dit weblog nietwaar?
Ik ben er de laatste tijd niet vaak geweest.....heb het druk gehad en werkte intussen ook aan mijn blog bij seniorennet.nl, dus dat kost ook veel tijd.
Ik zal kijken of ik nog wat nieuwere recepten kan toevoegen.
Groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
_





_
Gast  10 nov 2014 18:27
Hoi Amber,

Waar kan ik dikke vermicelli kopen?

Frans

Amber  
11 nov 2014 11:52
Waar je normaliter vermicelli koopt; bij de supermarkt of anders bij de Turkse/Marokkaanse winkel.
_