Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:03
_
Prlwytzkofsky Online

Door Ries1950 om 00:50
_
Ries1950 Online

Door blueslabel.nl_650K om 00:48
_
Blueslabel.nl_650K Online

Door helena69 om 00:42
_
Helena69 Online

Door Nees om 00:30
_
Nees Online

Door elvira om 00:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:24
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse ratatouille (chakchouka)



Dit heb je nodig:

1 kilo rode en groene paprika’s;

1 kilo tomaten;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
2 dessertlepels zoete paprikapoeder;
½ theelepel scherpe rode peper;
½ dessertlepel komijnpoeder;
½ dessertlepel zout.


Zo maak je het:

Leg de paprika’s op een bakblik en zet ze in een hete oven of onder een hete grill.
Laat ze aan alle kanten donker grillen en stop ze vervolgens in een plastic zak of verpak ze in een stuk alufolie.
Wacht 10 minuten.
Haal vervolgens de schil van de paprika’s af.
Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze “schrikken” in ijskoud water. Haal er vervolgens de velletjes af.
Verwijder vocht en pitjes uit de paprika’s en de tomaten en snijd ze in hele kleine stukjes.
Pel de knoflook en hak die zeer fijn.
Doe hetzelfde met de peterselie en de koriander.
Vermeng alles, tezamen met de specerijen, in een pan en breng aan de kook.
Laat, af en toe roerend, een half uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
Het overtollige vocht moet zoveel mogelijk verdampen.
Deze “chakchouka” kan je warm of koud eten, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gegrilld vlees aan pennen.




Geplaatst op 29 mei 2007 11:50 en 8123 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.