Dit heb je nodig:
1 kilo rode en groene paprika’s;
1 kilo tomaten;
4 tenen knoflook;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
2 dessertlepels zoete paprikapoeder;
½ theelepel scherpe rode peper;
½ dessertlepel komijnpoeder;
½ dessertlepel zout.
Zo maak je het:
Leg de paprika’s op een bakblik en zet ze in een hete oven of onder een hete grill.
Laat ze aan alle kanten donker grillen en stop ze vervolgens in een plastic zak of verpak ze in een stuk alufolie.
Wacht 10 minuten.Haal vervolgens de schil van de paprika’s af.
Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze “schrikken” in ijskoud water. Haal er vervolgens de velletjes af.
Verwijder vocht en pitjes uit de paprika’s en de tomaten en snijd ze in hele kleine stukjes.
Pel de knoflook en hak die zeer fijn.
Doe hetzelfde met de peterselie en de koriander.
Vermeng alles, tezamen met de specerijen, in een pan en breng aan de kook.
Laat, af en toe roerend, een half uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
Het overtollige vocht moet zoveel mogelijk verdampen.
Deze “chakchouka” kan je warm of koud eten, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gegrilld vlees aan pennen.