Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Anneke123 om 10:16
_
Anneke123 Online

Door Madelief46 om 10:13
_
Madelief46 Online

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online





_

Andere artikelen



Lamstajine “makfoul”



Dit heb je nodig:

1 kilo lamsvlees in 8 stukken;
2 kilo uien;
1 tomaat;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1 eetlepel suiker;
½ dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
4 kaneelstokjes;
zout en zwarte peper naar smaak;
1 ½ theeglas zonnenbloemolie.


Zo maak je het:

Snijd de uien in dunne plakjes.
Leg het vlees in een pan samen met de helft van de uien, ½ dessertlepel zout, ½ dessertlepel zwarte peper, ½ dessertlepel kaneelpoeder, ½ dessertlepel gemberpoeder, de kaneelstokjes en de gehakte peterselie en koriander.
Bedek met twee grote glazen water en laat het geheel, onder af en toe roeren, zachtjes koken.
Haal na ongeveer 1 ½ uur de stukken gaar lamsvlees uit de pan (houd warm) en voeg aan de overgebleven saus het restant van de uien, de gepelde en in stukjes gesneden tomaat, nog een ½ dessertlepel kaneel en de suiker toe.
Laat zachtjes koken totdat de uien glazig en gecarameliseerd zijn en doe er dan weer het vlees bij.
Verwijder de kaneelstokjes uit de saus.
Schep, als alles door en door heet is, het vlees op een mooie schaal en schep er de saus overheen.
Dien op met grote stukken Marokkaans brood en verschillende salades.
N.B.:(Je kunt dit gerecht natuurlijk ook in een originele tajine bereiden i.p.v. in een kookpan).




Geplaatst op 29 mei 2007 12:26 en 7747 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Menneke  
09 okt 2008 00:51
Heb jullie gerecht gemaakt,...en moet zeggen 't leek bijna op de echte makfoul. Alleen de verhoudingen van de kruiden,...daar klopt niks van. Heb zeker vijf keer zoveel ( koriander, peterselie, gember, peper en kaneel) gebruikt en zal de volgende keer tomaten extra karameliseren. En deze een paar minuten voor het opdienen erbij voegen. Maar toch bedankt,...jullie info heeft me goed geholpen.

Amber  
09 okt 2008 01:30
Hallo Menneke,

Ten eerste:"JULLIE" info? Ik ben maar in m'n eentje hoor......Maar goed. Wat bedoel je met de verhoudingen van de kruiden? Dan bedoel je dus de koriander en de peterselie? Tja, dat is natuurlijk afhankelijk van de smaak van de bereider van het gerecht.....je kunt er meer in doen maar ook minder: dat geldt natuurlijk voor alle ingredienten.
Ik blijf het zeggen, steeds maar weer: een recept is alleen een startidee en het is aan de kok/kokkin in kwestie (en degenen die het gerecht gaan eten misschien ook wel) om te kiezen voor de juiste hoeveelheden van de te gebruiken ingredienten.
Groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 okt 2013 12:10
Lieverd,
Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het is heerlijk! harstikke bedankt voor de heerlijke recpeten en duidelijke omschrijving. Echt compliment! Nogmaals chokran en dat we Inchllh lang mogen genieten van je lekkere maaltijden. Allah i7afdek. Boessa.

Gast  10 aug 2016 15:54
Ben begonnen, maar wanneer moet de zonnebloemolie erbij?
Moet het vlees nier eerst aangebraden worden?
_





_
Amber  
10 aug 2016 20:07
De zonnenbloemolie moet erbij wanneer je het vlees samen met de andere ingrediënten in de pan/tajine doet.
Vermeng eerst alles goed met elkaar en laat een beetje "marineren" voordat je het water er bij doet.
Vind je het zelf prettig om alles eerst aan te braden dan moet je dat gewoon doen.