Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door IneMaartje om 13:41
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door elvira om 13:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 13:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 13:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 13:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 13:39
_
Elvira Online

Door Rosalina42 om 13:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Ingemaakte citroenen



Dit heb je nodig:

Water;
1 kilo citroenen;
zout;
glazen potten.


Zo maak je het:

Was de citroenen en snijd ze in vieren, maar laat de delen aan de onderkant aan elkaar vastzitten.
Bestrooi elke opengesneden citroen op alle vlakken met zout (ongeveer 1 eetlepel zout per citroen).
Plaats de citroenen in een glazen pot (zoveel mogelijk goed aanduwen) en vul aan met water.
Maak elke pot goed dicht.
Laat zo een maand of nog beter, twee maanden staan.
Kijk of de citroenen hun sap loslaten en vul anders aan met vers citroensap.
Ingemaakte citroenen kunnen enkele maanden bewaard worden.
Ze worden gebruikt in vele Marokkaanse gerechten.
Vooral de schil wordt verwerkt in o.a. tajines.




Geplaatst op 29 mei 2007 12:29 en 12041 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marionstibbe  
30 okt 2007 15:58
Wat stom dat ik dat niet meteen heb gezien......!
Dank voor je reaktie!

Amber  
02 nov 2007 13:46
Marions;

Geeft niets hoor en het komt niet door jou dat je niet wist waar dit recept stond want ik heb deze link pas na jouw reactie aan het tajinerecept toegevoegd zodat je wist waar je moest zoeken....

groet,
Amber
_





_
Marionstibbe  
02 nov 2007 14:05
Aha!
Ik heb het inmiddels in potten zitten!
Hoop dat het net zo lekker wordt als ik het vind smaken bij "echte "marokkanen!

Marionstibbe  
05 dec 2007 14:12
Hoi!

Nog even een vraagje:
Moeten die potten in de koelkast bewaard worden?

groetjes,
Marion
_





_
Amber  
06 dec 2007 23:19
Nee hoor, dat hoeft niet......

Gast  28 sep 2010 12:17
heb net een weckpot conform recept gemaakt,nu 2 lange maanden wachten. gr.johan
_





_
Amber  
29 sep 2010 11:57
Hoi Johan,

Spannend hè? :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  19 jun 2011 15:25
heb deze ook gemaakt in 2 verschillende potten die van de foto en met deksel erop . die van de foto gingen helemaal schimmelen en in de andere pot waren ze super gelukt misschien een tip voor iedereen pak een speciale inmaak pot .

verder TOP SITE !!!! :grin:
_





_
Amber  
19 jun 2011 18:28
Ik weet niet of je het gezien hebt, maar op de foto staan júist die speciale
inmaakpotten.
Ook staat er in het recept dat je de potten goed moet afvullen en goed moet afsluiten, dus écht niet zonder deksel.......
Daarnaast moeten de citroenen goed gewassen en die potten -en dat spreekt vanzelf- moeten goed schoon zijn voor gebruik.

groetjes,
AMBER

Gast  11 sep 2011 12:48
ik zoek lekkere recepten met mijn ingelgde citroenen
_





_
Amber  
11 sep 2011 18:12
Op dit weblog staan verschillende recepten waarbij je ingelegde citroenen kunt gebruiken; ingelegde citroenen dienen als smaakmaker en kunnen niet gebruikt worden als een gerecht op zích.....
Je kunt ze gebruiken in verschillende tajines, vooral in die tajines waarin gebruik wordt gemaakt van kip.

groetjes,
AMBER

Gast  15 okt 2012 16:02
Hallo,
Ik heb ze net gemaakt. moeten ze in het donker staan?
En ik heb het niet helemaal gevuld met water, zo'n 4 (dikke) vingers van de deksel af. Moet het helemaal gevuld worden?
_





_
Amber  
15 okt 2012 16:38
Het liefst afvullen met citroensap, anders water.
Zet de potten in een kast of, als je wilt, in de ijskast.

Gast  11 feb 2013 16:14
wat lekker alle vond de dorade top











top heerlijk
_





_
Amber  
11 feb 2013 16:29
Goed zo; ben blij dat te lezen; ja,dorade is een hele lekkere vis, niet duur en weinig graten....

groetjes,
AMBER

Gast  22 feb 2013 10:51
Zalige site, vanavond tagine hmmmmmm. Als beginnende amateurkok is dit de ideale site. Alles wordt tot in de details uitgelegd.
Merci Amber
_





_
Amber  
22 feb 2013 15:55
Graag gedaan hoor......het is ook de bedoeling dat de recepten voor iedereen begrijpelijk zijn en daardoor gemakkelijker te maken.
Veel succes met je tajine.....

groetjes,
AMBER

Gast  19 okt 2013 13:13
ik heb het gemaakt zo lekker
_





_
Gast  11 dec 2014 13:52
Nou, heb het voor het eerst zelf gedaan! Ben benieuwd. Kocht het wel eens omdat ik het echt heerlijk vind.....nu 2 maanden geduld!
Bedankt voor het recept....

Gast  03 mei 2016 15:02
Hallo, als ik ingelegde citroenen koop, zijn ze iet ingesneden. Wat is het voordeel van ingesneden citroenen?
_





_
Amber  
04 mei 2016 11:06
Het voordeel is dat het zout gemakkelijker overal kan komen en zodoende de citroenen beter conserveert.