Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 08:18
_
Ramapi Online

Door joke om 08:17
_
Joke Online

Door moontje om 08:16
_
Moontje Online

Door Marguerite1 om 08:16
_
Marguerite1 Online

Door Annelies1 om 08:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 08:14
_
Hadinada Online

Door S.postma om 08:14
_
S.postma Online

Door Rosalina42 om 08:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kikkererwtenpuree met sesam



Dit heb je nodig:

125 gram tahina (sesampasta);
250 gram gekookte kikkererwten (blik);
2 tot 3 tenen geperste knoflook;
het sap van 2 citroenen;
1 eetlepel olijfolie;
1 mespunt paprikapoeder;
zout naar smaak;
hete rode peper naar smaak;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
kippenbouillon (blokje).


Zo maak je het:

Hak de kikkererwten zeer fijn in een foodprocessor of met een staafmixer en voeg er de tahina, het citroensap, de geperste knoflook, de kruiden en het zout, en een scheut kippenbouillon aan toe, zodanig dat er een niet al te dikke puree ontstaat. Verwarm de puree al roerend op een laag vuur.
Dien op in een mooie schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie en wat paprikapoeder. Sprenkel er wat olijfolie overheen.




Geplaatst op 29 mei 2007 13:06 en 3824 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.