Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door el060 om 11:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door sibilla68 om 11:12
_
Sibilla68 Online

Door S.postma om 11:12
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door sippy om 11:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door emilkool om 11:11
_
Emilkool Online

Door RoeldeHaan om 11:11
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door ruudriekje om 11:11
_
Ruudriekje Online

Door Rina2 om 11:11
_
Rina2 Online





_

Andere artikelen



Indiase rozenpudding



Tja, nu ik toch bezig ben met toetjes, heb ik er hier nog een voor jullie.
Niet echt een Arabisch dessert, maar ditmaal uit India.

Dit heb je nodig:

10 gram gelatineblaadjes;
50 cl. volle melk;
een paar druppels vanille-extract;
250 ml. gecondenseerde gesuikerde melk;
3 volle eetlepels suiker (1 voor de pudding en 2 voor de cocos);
2 eetlepels rozenwater;
een paar druppeltjes rode kleurstof;
4 eetlepels gemalen cocos;
10 grofgehakte geroosterde amandelen.

Zo maak je het:

Laat de gelatine weken in ijskoud water.

Doe de melk in een kookpan en voeg daar het vanille-extract, de gecondenseerde melk, 1 volle eetlepel suiker en de kleurstof aan toe.
Vermeng alles goed en breng langzaam in 4/5 minuten aan de kook.
Haal de pan, als het mengsel kookt, van het gas af en voeg er het rozenwater en de zeer goed uitgeknepen gelatine aan toe en vermeng alles goed.

Doe het mengsel in coupes of schaaltjes en laat geheel afkoelen.
Zet dan minstens 2 uur in de koelkast of nog beter: een hele nacht.

Rooster in een anti-aanbakpannetje de geraspte cocos samen met de gehakte amandelen en de 2 eetlepels suiker.
Pas op; dit mengsel brandt heel snel aan....
Roer goed tot het mengsel goudbruin caramelliseert. Laat geheel afkoelen.

Serveer de rozenpuddinkjes versierd met het gecaramelliseerde cocos/notenmengsel.























Geplaatst op 28 augustus 2008 14:11 en 6287 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE  
30 aug 2008 08:12
Joepie, weer nieuwe toetjes! Alleen met gelatine heb ik altijd ruzie...en dank je maar weer voor de moeite van het plaatsen! :-)

Gast  03 aug 2011 10:59
Hallo Amber.

Gelatine blaadjes die hier in de winkel te koop zijn, zijn niet halal.
Hoe kan ik dit oplossen???
_





_
Amber  
04 aug 2011 12:32
Je kunt i.p.v. gelatine Agar-agar gebruiken.