Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door JanStoelwinder om 17:27
_
JanStoelwinder Online

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Anneke123 om 17:27
_
Anneke123 Online

Door Netty9 om 17:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door josane om 17:26
_
Josane Online

Door Nico880 om 17:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Indiase rozenpudding



Tja, nu ik toch bezig ben met toetjes, heb ik er hier nog een voor jullie.
Niet echt een Arabisch dessert, maar ditmaal uit India.

Dit heb je nodig:

10 gram gelatineblaadjes;
50 cl. volle melk;
een paar druppels vanille-extract;
250 ml. gecondenseerde gesuikerde melk;
3 volle eetlepels suiker (1 voor de pudding en 2 voor de cocos);
2 eetlepels rozenwater;
een paar druppeltjes rode kleurstof;
4 eetlepels gemalen cocos;
10 grofgehakte geroosterde amandelen.

Zo maak je het:

Laat de gelatine weken in ijskoud water.

Doe de melk in een kookpan en voeg daar het vanille-extract, de gecondenseerde melk, 1 volle eetlepel suiker en de kleurstof aan toe.
Vermeng alles goed en breng langzaam in 4/5 minuten aan de kook.
Haal de pan, als het mengsel kookt, van het gas af en voeg er het rozenwater en de zeer goed uitgeknepen gelatine aan toe en vermeng alles goed.

Doe het mengsel in coupes of schaaltjes en laat geheel afkoelen.
Zet dan minstens 2 uur in de koelkast of nog beter: een hele nacht.

Rooster in een anti-aanbakpannetje de geraspte cocos samen met de gehakte amandelen en de 2 eetlepels suiker.
Pas op; dit mengsel brandt heel snel aan....
Roer goed tot het mengsel goudbruin caramelliseert. Laat geheel afkoelen.

Serveer de rozenpuddinkjes versierd met het gecaramelliseerde cocos/notenmengsel.























Geplaatst op 28 augustus 2008 14:11 en 5635 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE  
30 aug 2008 08:12
Joepie, weer nieuwe toetjes! Alleen met gelatine heb ik altijd ruzie...en dank je maar weer voor de moeite van het plaatsen! :-)

Gast  03 aug 2011 10:59
Hallo Amber.

Gelatine blaadjes die hier in de winkel te koop zijn, zijn niet halal.
Hoe kan ik dit oplossen???
_





_
Amber  
04 aug 2011 12:32
Je kunt i.p.v. gelatine Agar-agar gebruiken.