Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Patrick om 00:08
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Patrick om 00:07
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Lieke53 om 00:07
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Keesvi om 00:07
_
Keesvi Online

Door Patrick om 00:05
_
Patrick Online

Door Conny48 om 00:03
_
Conny48 Online

Door Lieke53 om 00:02
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Lieke53 om 23:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



"Atlas"-tajine met lamsvlees en courgettes



Dit is een tajinegerecht zoals dat wordt bereid tijdens de Ramadan bij de berbers in het Atlasgebergte in Marokko.

Dit heb je nodig:

500 gram lamsvlees;
3 courgettes;
1 fijngehakte ui;
een paar kleine vastkokende aardappelen;
1 rode paprika;
1 grote vleestomaat;
2 tenen knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
kurkuma, zwarte peper en zout naar smaak;
een beetje thijm;
1/2 ingelegde citroen.

Zo maak je het:

Bak in de tajine (of, als je die niet hebt, een kookpan) het vlees en de fijngehakte ui aan in de 2 eetlepels olijfolie.

Voeg het zout, de kurkuma en de zwarte peper, de gesneden knoflook en de fijngehakte koriander en platte peterselie toe en schep alles goed door elkaar.

Zet het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat ongeveer 30 minuten zachtjes stoven (voeg wat water toe indien nodig).

Snijd ondertussen de courgettes in niet al te kleine stukken en schil de aardappelen.
Snijd de vleestomaat in plakken.

Leg alle groenten op en rond het vlees in de tajine, schep er wat van het kookvocht overheen en giet er een scheut olijfolie over.
Voeg nog wat zout en peper toe indien nodig.

Bestrooi met wat thijm en leg de halve ingelegde (als je geen ingelegde citroen kunt vinden, voeg dan een plak verse citroen toe) in het midden.
Zet het deksel weer op de tajine (of de kookpan) en laat het gerecht nog ongeveer 30-40 stoven. Schep elke 10 minuten wat van het kookvocht over de groenten heen).

Snijd de paprika (na de pitjes en de witte delen eruit te hebben verwijderd) in lange repen en bak die in wat olijfolie met wat zout.
Laat uitlekken en leg de gebakken paprika op het tajinegerecht alvorens die op te dienen.
Geef er grote stukken warm Marokkaans brood bij en diverse salades.





























Geplaatst op 19 september 2008 13:57 en 8491 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 feb 2013 13:04
Ziet er heerlijk uit. Net lamsvlees gehaald en dit komt morgen zeker op tafel!!!!
Claudia

Amber  
12 feb 2013 14:18
Bedankt voor je reactie Claudia en succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_