Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ineke4343 om 13:18
_
Ineke4343 Online

Door ramapi om 13:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 13:17
_
Joke Online

Door ramapi om 13:16
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karin1963 om 13:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door janssb om 13:16
_
Janssb Online

Door ramapi om 13:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Karin1963 om 13:15
_
Karin1963 Online





_

Andere artikelen



Tunesische wortelsalade


Tunesische wortelsalade

Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid.
Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht.

Dit heb je nodig:

500 gram worteltjes;
1 geperst teentje knoflook;
1 eetlepel (meer of minder) harissa(Marokkaanse winkel of zelf maken: zie voor het recept de link onder het recept);
1 koffielepel gemalen karwijzaad;
zout naar smaak;
een paar groene olijven;
2 hardgekookte eieren;
3 eetlepels olijfolie;
het sap van een halve citroen.

Zo maak je het:

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
Kook ze in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar; ze moeten zacht zijn.
Laat ze goed uitlekken en prak de worteltjes grof.

Kruid de wortelpuree met de harissa, de geperste knoflooken het gemalen karwijzaad.
Voeg zout naar smaak toe.
Vermeng het geheel met het citroensap en de olijfolie.

Schep de wortelsalade in het midden van een mooie schaal of bord en versier met partjes hardgekookte eieren en de groene olijven.















Artikel links


Geplaatst op 21 september 2008 21:24 en 8096 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.