Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ricksteijvers om 05:10
_
Ricksteijvers is vandaag Jarig

Door Brugman om 05:10
_
Brugman is vandaag Jarig

Door henk494 om 05:09
_
Henk494 is vandaag Jarig

Door YosAlbanie om 05:09
_
YosAlbanie is vandaag Jarig

Door John5656 om 05:09
_
John5656 is vandaag Jarig

Door koos53 om 05:09
_
Koos53 is vandaag Jarig

Door cema om 05:09
_
Cema is vandaag Jarig

Door marion48 om 05:09
_
Marion48 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Libanees rijstdessert


Libanees rijstdessert

Ik weet het, ik weet het: de meeste desserts van Marokkaans/Arabisch origine hebben als basis rijst of rijstebloem, maar ik vind het leuk om zoveel mogelijk variaties te plaatsen zodat er een ruime keus is.
Dit is er weer zo 1:

Dit heb je nodig:

1 liter volle melk,
100 gram basmatirijst of andere langkorrelige rijst;
120 gram suiker;
1 volle eetlepel maizena;
1 eetlepel oranjebloesemwater of rozenwater of een mengsel van beide.

Zo maak je het:

Kook eerst de rijst gaar (maar niet te gaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de melk aan de kook en doe daar de al gekookte rijst bij en roer ongeveer 5 minuten op een zacht vuur.

Maak een papje van de maizena en 1 a 2 eetlepels water en voeg daar de oranjebloesemwater/rozenwater of een mengsel van beide aan toe.

Doe dat papje al roerende bij het rijstmengsel en voeg er ook de suiker aan toe.
Laat het geheel ongeveer 10-12 minuten al roerend zachtjes pruttelen.

Het mengsel moet licht indikken; het moet de dikte hebben van een gebonden soep.

Doe het rijstdessert in mooie coupes of kommetjes en laat helemaal afkoelen.
Zet dan tenminste 4 uur maar nog beter een hele nacht in de koelkast.
Haal ze in dat geval 30 minuten voor gebruik er uit.

Versier het rijstdessert met grofgehakte geroosterde amandelen of pistachenootjes en/of een stukje geconfijt fruit.













Geplaatst op 22 september 2008 17:19 en 6075 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.