Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lifeisaminestrone om 22:02
_
Lifeisaminestrone Online

Door Briesje om 22:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door toentje om 22:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door Pasja42 om 22:01
_
Pasja42 Online

Door Briesje om 22:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anna J om 22:01
_
Anna J Online

Door toentje om 22:00
_
Toentje Online

Door Ries1950 om 22:00
_
Ries1 heeft zijn Gebruikersnaam veranderd in Ries1950





_

Andere artikelen



Maakouda met tonijn


Maakouda met tonijn


Maakouda is een eier/aardappelgerecht, al dan niet gemengd met gehakt of tonijn.
Bij de categorie "groentengerechten" vind je ook een vegetarische versie.
Onderstaand recept wordt gemaakt met tonijn uit blik.

Dit heb je nodig:

1 blikje tonijn naturel;
2 a 3 aardappelen, gekookt in wat water met zout en daarna tot puree geknepen;
een beetje fijngehakte platte peterselie;
1 fijngehakte ui;
8 eieren (of 6 grote);
200 gram geraspte kaas;
olijfolie;
peper en zout;
boter of olie om de vorm(pjes) mee in te vetten;
tomaten in plakjes;
een paar groene olijven in kleine stukjes.

Zo maak je het:

Fruit de fijngehakte ui in een pannetje in wat olijfolie.

Doe vervolgens de puree, de tonijn(stukjes), de fijngehakte platte peterselie, de gefruite uitjes, de stukjes olijf en de geraspte kaas in een grote kom, vermeng alles goed en klop er 1 voor 1 de eieren doorheen en peper en zout naar smaak.

Vet een vorm of een ovenschaal naar keuze in (je kunt ook kleine bakvormpes gebruiken).

Beleg de bodem van de vorm of schaal met plakjes tomaat en schep het mengsel daarbovenop.

Zet de vorm/schaal/vormpjes in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak de Maakouda in ongeveer 30-35 minuten gaar en bruin.

Laat wat afkoelen en stort de Maakouda dan op een mooie schaal.
Dien op met daarbij een frisse salade.















Geplaatst op 25 september 2008 19:03 en 7684 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber-fan  
04 aug 2009 17:12
Beste Amber,

De tajines slaan zo aan dat mijn eethoek soms te klein is. Nu ga ik me wagen aan deze Maakouda. Heb wel twee vraagjes. De tonijn en de olijven, is olie- of waterbasis het beste?

Groetjes,

Je grootste fan



Amber  
19 aug 2009 00:00
Hallo Amberfan,

Sorry voor het ietwat late antwoord; ik zag je vraag pas vandaag staan, want ik heb in Marokko niet vaak aan de computer gezeten.
Voor dit gerecht zou ik een blikje tonijn op water nemen....
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  18 dec 2011 13:32
Beste Amber,

Ik heb gisteren de maakouda's gemaakt. Super makkelijk recept en ze vielen bij iedereen in de smaak. Wel een beetje veel eieren. Het recept was precies genoeg voor 14 muffin vormpjes.
Ik ga ze beslist vaker maken.

groetjes, Nancy

Amber  
21 dec 2011 14:43
Oké; bedankt voor je reactie.
Veel plezier met de recepten.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 aug 2012 12:32
Coool !!