Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Vogeltongetjessoep


Vogeltongetjessoep

Niet schrikken.....het zijn geen echte vogeltongetjes hoor......het is een soort vermicelli die een zodanige vorm heeft dat het "vogeltongetjes" wordt genoemd.
Ze worden gebruikt in onderstaand soeprecept.

Dit heb je nodig:

300 gram soepvlees;
3 in kleine stukjes gesneden wortelen;
2 middelgrote in kleine stukjes gesneden aardappelen;
1 courgette in kleine stukjes;
1 bosje fijngehakte verse koriander;
2 stengels selderij, in stukken;
1 flinke soeplepel vol kikkererwten, 1 nacht geweekt;
3 kleine rijpe tomaten in stukjes gesneden;
2 fijngehakte uien;
1 eetlepel tomatenpuree;
(zee)-zout en peper naar smaak;
1.2 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel gemalen karwij;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1 kaneelstokje;
2 eetlepels zonnenbloem/olijfolie;
1 soeplepel vol "vogeltongetjes" vermicelli (kan je die nou nergens vinden dan is krulvermicelli ook goed);
het sap van 1/2 citroen..

Zo maak je het:

Verhit het mengsel van zonnenbloem- en olijfolie in een grote pan en bak daar de gehakte ui en het soepvlees met een beetje zout in aan.
Voeg er de stukjes tomaat,de specerijen en de tomatenpuree aan toe en schep alles goed om.
Doe er dan de geweekte kikkererwten,de stukken selderijstengel de aardappelstukjes, de wortelstukjes, de fijngehakte koriander en het kaneelstokje bij en vermeng alles goed.
Voeg twee liter water toe en breng alles aan de kook.
Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken (tot het soepvlees gaar is).
Doe er vervolgens de "vogeltongetjes" bij en de courgettestukjes.
Laat alles nog ongeveer 7 minuten koken.
Roer er op het laatst het sap van een1/2 citroen doorheen.

Dien de soep heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.







Vogeltongetjes



Geplaatst op 25 september 2008 20:21 en 5937 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carry  
25 sep 2008 21:49
Dat lijkt me een lekkere soep. Wat de naam betreft geschikt voor een halloweenfeest met kleinkinderen! Die houden van eng eten. Groet Carry

Jamila  
26 sep 2008 12:40
Lekker hoor,de vogeltongetjes ken ik wel,ze lijken idd erg op echte vogeltongetjes.
_