Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 21:41
_
Fraagis Online

Door bellahelena om 21:41
_
Prikbordbericht aangepast

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:40
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door jannie1944 om 21:38
_
Jannie1944 Online

Door Benneke om 21:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 21:37
_
Tteun Online

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online





_

Andere artikelen



Bricks met spinazie/feta en mozzarella


bricks met spinazie/feta/mozzarella

Weer zo'n lekker recept in de al lange rij van brick/briouat-recepten op dit weblog. Er kan er best nog wel eentje bij, vind ik....

Dit heb je nodig:

1 pak filodeeg;
1 ui;
300 gram verse spinazie;
1 pakje feta-kaas;
1 bol mozzarellakaas;
1 eetlepel olijfolie;
1/2 kippenbouillonblokje.

Zo maak je het:

Hak de ui en fruit die in wat olijfolie.
Doe de gefruite ui in een kookpan samen met de gewassen spinazie en het verkruimelde halve kippenbouillonblokje.
Doe het deksel op de pan en laat de spinazie slinken.
Laat dan goed uitlekken en houd apart.

Verkruimel de feta en snijd de bol mozzarella in kleine stukjes.

Doe de goed uitgelekte en afgekoelde spinazie in een kom samen met de verkruimelde feta en de mozzarellastukjes. Meng alles goed door elkaar.

Snijd het filodeeg in lange repen en besmeer met olijfolie.
Leg op elke reep deeg een lepel van de spinazie/kaasvulling en vouw op tot driehoekige bricks (zie foto's).

Leg de bricks op een met bakpapier belegde bakplaat, kwast nog wat olijfolie over de bricks en bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.



bricks vouwen1


bricks vouwen2



Geplaatst op 01 oktober 2008 17:32 en 9907 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Vera67  
25 jan 2010 17:23
Beste Amanda,

Ik wil dit recept graag als voorgerecht maken voor 8 personen. Ik dacht aan 2 bricks p.p. Maal hoeveel moet ik dan de ingeredienten doen?

Groeten,
Vera

Vera67  
25 jan 2010 17:25
Sorry, ik bedoel natuurlijk Beste Amber
_





_
Amber  
25 jan 2010 17:30
Hallo Vera,
Dit gerecht is ongeveer voor 4 personen en daarbij maakt het ook nog uit hoe groot je de bricks maakt; ik raad je ook aan om Turks filodeeg te gebruiken; dat zijn grote rechthoekige vellen die gemakkelijker in lange banen te snijden zijn en gemakkelijker te vouwen in driehoekjes.
Je kunt bricks ook evt. vouwen in vierkantjes.
Je moet zelf een beetje uitmikken hoeveel je van de overige ingrediënten nodig hebt.
succes en groetjes,
AMBER