Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Courgettebeignets met harissa en mint


courgettebeignets met harissa en mint

Met courgettes kan je alle kanten uit. Deze beignets bijvoorbeeld zijn een leuk en lekker bijgerecht met de pittige "touch" van Harissa, de Noordafrikaanse sambal.....

Dit heb je nodig:

500 gram gele (groene mag ook) courgettes, geraspt;
2 tenen knoflook, fijn gestampt;
2 licht losgeklopte eieren;
2 eetlepels bloem;
1 klein bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel Harissa (Marokkaanse winkel of maak het zelf: kijk voor het recept daarvan beneden aan de pagina);
10 blaadjes verse mint, fijngehakt;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Spreid de courgetterasp (raspen met de grove rasp zonder de courgettes te schillen) uit op een theedoek om het teveel aan vocht er uit te drukken.

Vermeng in een kom de courgetterasp met alle overige ingredienten (behalve de olijfolie) en vermeng alles goed.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep een lepel van het courgettemengsel er in; is het een grote koekenpan dan kan je meerdere beignets tegelijk bakken.
Draai de beignets om als de onderkant mooi bruin is gebakken en bak de andere kant op dezelfde manier.

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.




Artikel links


Geplaatst op 01 oktober 2008 20:51 en 4862 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
02 okt 2008 19:24
Weer een manier om mijn oudste courgette te laten eten.
Hij vind het zo vreselijk,alle groenten,het maakt niet uit wat voor kleur,dik/dun. Hij wil het gewoon niet eten,en ik eigenwijs als ik ben,schotel het hem gewoon steeds weer voor.


Amber  
02 okt 2008 20:30
Ik weet wat je bedoelt...ik heb precies hetzelfde probleem met mijn jongste zoon. Geen stukje groente komt er in. Geen salades, geen gerechten waar hij maar IETS van groenten in kan ontwaren. Die vist hij er gewoon uit...om wanhopig van te worden maar net als jij geef ik niet op....

_





_
Cosetta  
14 okt 2008 20:57
Heb ze vandaag gemaakt. Had een groene courgette over en vond deze recept geschikt. Mijn zoon kwam op de geur af en wou proeven.
Tussen Lekker Marokkaanse brood humm ik laat jullie raden!!!
Ik heb wel meer bloem moeten gebruiken anders was het te vloeibaar.


Amber  
14 okt 2008 21:25
Hallo Cosetta,

Leuk dat je deze beignets hebt uitgeprobeerd. Jammer dat het courgettebeslag/deeg te vloeibaar dreigde te worden.
Lag dat misschien aan teveel courgetterasp of heb je de courgetterasp niet goed uitgedrukt in een theedoek?(al het vocht moet er zeer goed uitgedrukt worden).
Uiteindelijk moet je zelf altijd een beetje kijken hoe dik het mengsel dient te zijn en dat heb je goed opgelost door wat extra bloem toe te voegen.
groetjes,
AMBER
_