Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door paulP om 21:29
_
PaulP Online

Door eliza10 om 21:29
_
Eliza10 Online

Door Wibootje om 21:29
_
Wibootje Online

Door tulpmans om 21:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 21:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door inemaartje om 21:28
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Annelies1 om 21:27
_
Annelies1 Online

Door Richard2.0 om 21:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kip met abrikozen en olijven


Kip met abrikozen en olijven

Een verrassende kipschotel met de zoetheid van abrikozen en, vreemd, maar toch erg lekker, het hartige van groene olijven.....

Dit heb je nodig:


1 fijngehakte ui;
1 teen knoflook, fijngehakt;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
1 eetlepel roomboter;
1 mespunt saffraan;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/4 koffielepel kurkuma;
1/4 pijpje kaneel;
mespuntje scherpe cayennepeper;
klein bosje verse koriander, samengebonden met een draadje;
80 ml. water;
75 gram geblancheerde groene olijven, ontpit;
50 gram verse of gedroogde abrikozen, in tweeen gesneden;
zout en peper naar smaak.

Voor de marinade van de kip:
2 eetlepels honing;
het sap van 1 citroen;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel zout;
peper en paprikapoeder.

Zo maak je het:

Meng in een kom de honing met het citroensap, de olijfolie, het zout en zwarte peper en paprikapoeder naar smaak.

Leg de kippenbouten in deze marinade, zorg dat alles er door bedekt is en zet minstens 1 uur maar beter nog 1 hele nacht in de koelkast.

Verhit de zonnenbloemolie en de boter in een pan en fruit daar ongeveer 4 minuten al omscheppend de gehakte ui en knoflook in aan tot ze glazig zijn.
Voeg daar de saffraan, de kurkuma, het gemberpoeder, het pijpje kaneel en de cayennepeper aan toe en roer door elkaar.
Giet het water er bij,het tot een builtje samengebonden bosje koriander en de groene olijven en breng aan de kook.
Zet het gas laag en laat de inhoud ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
Haal het deksel er dan af en laat de saus inkoken tot ze dik is.
(Als je verse abrikozen gebruikt, voeg die dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd van dit gerecht toe; gebruik je gedroogde abrikozen, voeg die dan gelijk met de olijven toe).

Verwarm ondertussen de oven tot 200 graden.
Haal de kippenbouten uit de marinade en leg die op een anti-aanbak-bakplaat of in een braadslee met anti-aanbaklaag.
Braad de kippenbouten goudbruin en gaar in ongeveer 30-45 minuten.

Leg de gebraden kippenbouten op een mooie schaal met de saus, de abrikozen en de groene olijven rondom.
Bestrooi het gerecht met wat fijngehakt korianderblad.

Dien op met grote stukken warm Marokkaans brood en diverse salades.






Geplaatst op 01 oktober 2008 22:54 en 4641 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 okt 2012 09:57
Hoi, lijkt me een lekker recept maar vraagje. Wat doe je met de marinade en wat betreft inkoken, het is al bijna niets. Kan je me snel helpen? De kip staat al in de oven

Amber  
22 okt 2012 12:17
Ik hoop dat ik nog op tijd ben;

de marinade gebruik je natuurlijk óók en het water dat je toevoegt kan indien nodig worden aangevuld als je té weinig saus overhoudt.

groetjes,
AMBER
_