Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marc om 19:13
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 19:13
_
MARIJ750 Online

Door tulpmans om 19:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marc om 19:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Keesvi om 19:11
_
Keesvi Online

Door tulpmans om 19:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 19:10
_
Tulpmans Online

Door WillemijnF om 19:08
_
WillemijnF Online





_

Andere artikelen



Lamstajine met aardappel en pistache


Lamsvleestajine met aardappel en pistache

Boterzacht gestoofd lamsvlees met aardappelen en krokant geroosterde pistachenootjes; klinkt dat niet verleidelijk?
Misschien een ideetje voor dit weekend?

Dit heb je nodig:

1 kilo lamsvlees (lamsbout- of schouder)in grove stukken gesneden;
2 zeer fijn gehakte uien;een paar draadjes saffraan;
peper, zout en gemberpoeder naar smaak;
50 gram roomboter (en als je het in huis hebt:1 theelepeltje Smen(geklaarde boter);
klein bosje platte peterselie;
1 1/2 liter kokend water.

Voor de aardappels:
1 kilo kleine geschilde vastkokende aardappeltjes, in vieren gesneden en besprenkeld met wat citroensap;
1/2 liter water;
30 gram roomboter;
een paar draadjes saffraan, een kaneelstokje en een beetje zout;
3 eetlepels honing;
pistachenootjes (of witte amandelen)( licht geroosterd in een anti-aanbakpan zonder vet) voor de versiering.

Zo maak je het:

Smelt de roomboter en de Smen in een kookpan en fruit daarin de fijngehakte uien 2 minuten aan en voeg er dan het vlees en de specerijen aan toe.
Schep alles goed om en laat het geheel enkele minuten al omscheppend meebakken.

Giet het hete water er bij en het met een draadje tot een builtje samengebonden bosje peterselie, doe het deksel op de pan en laat het ongeveer 1 uur zachtjes koken.

Doe, als het vlees bijna gaar is, de aardappelpartjes in een pan met het water, de honing en de specerijen en kook ze in ongeveer 10-15 minuten gaar, maar niet te gaar. De aardappelpartjes moeten wel heel blijven.

Haal, als het vlees gaar is, het builtje peterselie er uit en laat de saus inkoken tot ze dik is.

Schep het lamsvlees met de saus op een mooie schaal of in een tajine, schep er de aardappelpartjes overheen en versier met de geroosterde pistachenootjes en/of amandelen.

Geef er grote stukken Marokkaans "Smida"-brood bij.








Geplaatst op 03 oktober 2008 14:20 en 3483 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.