Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 10:19
_
Prlwytzkofsky Online

Door MARIJ750 om 10:18
_
MARIJ750 Online

Door Femme48 om 10:18
_
Femme48 Online

Door Erin om 10:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Shyne om 10:14
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Erin om 10:13
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door helena69 om 10:12
_
Helena69 Online

Door Catharina9 om 10:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Syrische rijst/gehakttaart met doperwten en pijnboompitten



Een heel aparte manier om een rijstgerecht op te dienen, vind je ook niet? En lekker dat het is......

Dit heb je nodig:

500 gram basmatirijst;
300 gram (diepvries-)doperwten;
1 klein theelepeltje zout;
1 eetlepel zonnebloemolie;
3/4 - 1 liter heet water om te koken.

Voor het gehakt:
1 kilo fijngemalen lamsgehakt;
1 grote fijngehakte ui;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
4 eetlepels olijfolie,
zout naar smaak.

Voor de versiering:
een handje pijnboompitjes of witte amandelen.

Zo maak je het:

Kook in een pan met water, zout en zonnenbloemolie de rijst met de doperwten.

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit daarin de ui tot die glazig is en voeg er dan het lamsgehakt en de specerijen aan toe.
Roer alles goed door elkaar en bak het gehakt rul in ongeveer 12 minuten. Steeds goed blijven omscheppen.

Bak de pijnboompitjes of de witte amandelen in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vet intussen en grote cake (Charlotte)- of andere vorm in met wat olijfolie en stort daar het gehaktmengsel in. Druk goed aan.
Schep er vervolgens het rijst/doperwtenmengsel bovenop en druk het geheel weer goed aan.

Keer de vorm dan om op een mooie ronde schaal en versier het gerecht met de gebakken pijnboompitjes of amandelen.






Geplaatst op 03 oktober 2008 15:03 en 5351 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 nov 2012 13:51
Leuk bedacht! Ik ga het zeker proberen, bedankt !!