Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door TrixL om 17:28
_
TrixL Online

Door Labje om 17:27
_
Labje Online

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Syrische rijst/gehakttaart met doperwten en pijnboompitten



Een heel aparte manier om een rijstgerecht op te dienen, vind je ook niet? En lekker dat het is......

Dit heb je nodig:

500 gram basmatirijst;
300 gram (diepvries-)doperwten;
1 klein theelepeltje zout;
1 eetlepel zonnebloemolie;
3/4 - 1 liter heet water om te koken.

Voor het gehakt:
1 kilo fijngemalen lamsgehakt;
1 grote fijngehakte ui;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
4 eetlepels olijfolie,
zout naar smaak.

Voor de versiering:
een handje pijnboompitjes of witte amandelen.

Zo maak je het:

Kook in een pan met water, zout en zonnenbloemolie de rijst met de doperwten.

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en fruit daarin de ui tot die glazig is en voeg er dan het lamsgehakt en de specerijen aan toe.
Roer alles goed door elkaar en bak het gehakt rul in ongeveer 12 minuten. Steeds goed blijven omscheppen.

Bak de pijnboompitjes of de witte amandelen in wat olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vet intussen en grote cake (Charlotte)- of andere vorm in met wat olijfolie en stort daar het gehaktmengsel in. Druk goed aan.
Schep er vervolgens het rijst/doperwtenmengsel bovenop en druk het geheel weer goed aan.

Keer de vorm dan om op een mooie ronde schaal en versier het gerecht met de gebakken pijnboompitjes of amandelen.






Geplaatst op 03 oktober 2008 15:03 en 4483 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 nov 2012 13:51
Leuk bedacht! Ik ga het zeker proberen, bedankt !!