Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde aubergines met tomaat


Gegratineerde aubergines met tomaat

Gegratineerde groentengerechten voegen altijd iets speciaals toe aan de maaltijd...gezond en erg lekker.

Dit heb je nodig:

2 grote aubergines;
3 rijpe, maar stevige tomaten;
2 uien;
2 tenen knoflook;
2 takjes verse basilicum;
3 mespuntjes provencaalse kruiden;
125 gram mozzarella (of dunne reepjes parmesan);
4 eetlepels (olijf-)olie;
zout en (zwarte) peper naar smaak.

Zo maak je het:

Dompel de tomaten 3 minuten in kokend water.
Haal ze er dan uit, haal de velletjes er af, het vocht en de pitjes eruit en snijd in kleine stukjes.

Pel de knoflook en hak zeer fijn.
Hak de blaadjes van de basilicum fijn.
Hak de uien fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit de gehakte ui daarin glazig.
Voeg er de fijngehakte (of geperste) knoflook en de stukjes tomaat aan toe.
Doe er peper en zout naar smaak en de Provencaalse kruiden bij, roer alles goed om en laat zolang sudderen tot al het vocht verdampt is.

Haal het pannetje van het gas af en roer er de fijngehakte basilicum doorheen.

Was ondertussen de aubergines en droog ze af. Snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrooi die licht met wat zout.
Leg de aubergineplakken in een vergiet en laat ze goed uitlekken gedurende 15 minuten. (het zout onttrekt al het overtollige vocht aan de aubergines). Maak ze daarna goed droog met een stuk keukenpapier.

Doe 1/2 eetlepel olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak daarin op middelhoog vuur de aubergineplakken aan beide zijden lichtbruin.

Leg de gebakken plakken aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Dep ook de bovenkant van de plakken met keukenpapier. Draai de plakken enkele malen om.

Bestrooi de plakken met wat zwarte peper.

Verhit de oven tot 210 graden (gas 7).

Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd die in dunne reepjes.

Leg de plakken aubergine op een met bakpapier belegde bakplaat en verdeel er 2/3 van de tomatenmassa overheen.
Verdeel de reepjes mozzarella (of parmesan) er overheen en eindig met het restant van de tomatenmassa.
Bestrooi met wat zwarte peper.

Zet de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 graden en laat 8 minuten gratineren.

Haal de gegratineerde plakken aubergine voorzichtig met een pannenkoekmes van de bakplaat af en plaats ze op een mooie schaal.











Geplaatst op 07 oktober 2008 13:47 en 3850 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 mei 2013 00:27
Super recepten, eindelijk heerlijk en relatief makkelijk te maken Marokkaans eten, krijg hier veel inspiratie van ......

complimenten :grin:
Nienke

Amber  
31 mei 2013 13:32
Mooi zo Nienke; ik wens je veel plezier met alle recepten.

groetjes,
AMBER
_