Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Nico880 om 17:23
_
Nico880 Online

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:23
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door tulpmans om 17:23
_
Tulpmans Online





_

Andere artikelen



Syrisch dessert met abrikozencreme


Syrisch dessert met abrikozencreme

De Syrische keuken verbergt ontelbare tongstrelende gerechten.
Toch heb ik hier 1 voor jullie; een dessert dat wel een beetje lijkt
op de andere desserts die hier te vinden zijn, maar dan toch weer
net even anders.......

Dit heb je nodig:

Voor het dessert:

500 ml. volle melk;
3 eetlepels rijstebloem;
1 eetlepel rozenwater;
80 gram suiker (meer of minder naar smaak).

Voor de abrikozencreme:

500 ml. heet water;
100 gram gedroogde abrikozen, een paar uur van tevoren laten weken;
2 eetlepels oranjebloesemwater;
100 gram suiker (meer of minder naar smaak);
2 eetlepels maizena;
3 eetlepels sinaasappelsap;
een handjevol in een droge pan geroosterde ongezouten pistachenootjes of
witte amandelen.

Zo maak je het:

De abrikozencreme:

Laat de abrikozen in een pan met water ongeveer 15 minuten koken.
Voeg er de suiker aan toe en roer dat er doorheen.
Maak van de maizena, het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater een papje en roer dat papje door de abrikozenmassa met een houten lepel.
Breng al roerende weer aan de kook en haal van het gas af als de massa begint te koken. Laat afkoelen tot lauw.

Het rijstdessert:

Vermeng de rijstebloem met een beetje melk en voeg er daarna de rest van de melk en de suiker aan toe.
Breng het mengsel al roerende aan de kook op niet al te hoog vuur.
Voeg er dan het rozenwater aan toe en blijf roeren tot alles begint te pruttelen en de massa dikker
wordt.

Neem een paar mooie glazen of coupes en giet er een laagje rijstdessert in, dan een laagje abrikozencreme en daarna weer een laagje rijstdessert.
Je kunt de volgorde ook omkeren, net zoals je het lekker vindt.

Laat alles helemaal afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Versier de coupes bij het opdienen naar wens met de grofgehakte pistachenootjes of amandelen.







Geplaatst op 07 oktober 2008 23:26 en 8881 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 dec 2016 12:28
Superlekker dessert ! Alhoewel niet zo moeilijk te maken vraagt het toch wel zorgvuldigheid , o.a. bij het roosteren van de nootjes , en het voldoende lang weken van de abrikozen (> 2 uur )

Hoe heet het eigenlijk in het Syrisch (arabisch) ?

Gast  14 dec 2017 14:59
Hoi,
Voor hoeveel personen is dit recept?

Mvg,
Lotte
_