Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 09:50
_
Elvira Online

Door Labje om 09:49
_
Labje Online

Door sippy om 09:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 09:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:48
_
Rosalina42 Online

Door Rosalina42 om 09:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karekiet om 09:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Bricks met aardappel en gehakt


bricks met aardappel en gehakt

Ja hoor, weer zo'n lekker brickrecept......makkelijk te maken en heerlijk knapperig.

Dit heb je nodig:

200-250 gram rundergehakt;
1 grote fijngehakte ui;
3 fijngeknepen knoflooktenen;
zout, peper en harissa naar smaak;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel ras-el-hanout;
een half bosje fijngehakte platte peterselie;
3 middelgrote aardappelen;
3 puntjes "La vache qui rit" smeerkaas;
filodeegvellen.
n.b.: heb je geen kurkuma en ras el hanout in huis, dan kan je ook gerust gehaktkruiden gebruiken.

Zo maak je het:

Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout gaar.
Prak de aardappelen grof met een vork.

Fruit in een koekenpan in wat olie het gehakt, de fijngehakte ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de peper, zout en harissa naar smaak en schep alles goed door elkaar.

Vermeng in een kom de aardappelpuree met het gehakt mengsel en roer er de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit" doorheen.

Schep alles goed door elkaar, proef of er genoeg peper en zout in zit en laat het geheel afkoelen.

Vouw met behulp van het filodeeg en de helemaal afgekoelde vulling vierkante of driehoekige bricks.

Bak de bricks in een voorverwarmde oven op 200 graden op een met bakpapier belegde of met wat olie ingevet bakblik na de brick bestreken te hebben met een kwastje olie.
Je kunt ze natuurlijk ook goudbruin en krokant bakken in de hete olie.
Laat ze in dat geval na het bakken goed uitlekken op keukenpapier.

Geef er een lekkere salade bij en een saus naar keuze.








bricks met aardappel en gehakt1



Geplaatst op 09 oktober 2008 20:20 en 5603 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 okt 2016 14:17
Hoelang moeten de bricks in de oven?

Gast  01 okt 2016 14:21
Voor hoeveel personen is dit gerecept?
_





_
Amber  
01 okt 2016 16:39
In de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
Recept voor ongeveer 5-6 stuks:ligt eraan hoe groot je ze zelf maakt.

Gast  01 okt 2016 16:46
Amber, is de harissa saus ook kant en klaar te koop en zo ja waar?

Groetjes Lucia
_





_
Amber  
01 okt 2016 20:28
Het is te koop in blikjes en tubes, vooral bij Turkse/Marokkaanse winkels maar ook bij de ruimgesorteerde supermarkt zoals AH of Jumbo.