Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 20:02
_
Fraagis Online

Door douwe om 20:02
_
Douwe Online

Door NicolaasP om 20:01
_
NicolaasP Online

Door IneMaartje om 20:00
_
IneMaartje Online

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gegratineerde gevulde pannenkoeken


Gegratineerde gevulde pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en je kunt hartige pannenkoeken maken en natuurlijk ook zoete.
Om te laten zien dat je nog veel meer kunt met pannenkoeken dit recept voor pannenkoekensmullers......

Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
250 ml. volle melk,
2 eieren;
1 eetlepel olie of gesmolten boter;
80 gram bloem;
peper en zout.

Voor de vulling:
250 gram gehakt;
250 gram fijngehakte uien;
1 teen knoflook, geperst;
puntjes "la vache qui rit" kaas of een andere kaas naar keuze;
paprikapoeder, ras el hanout, kaneel, kurkuma;
peper en zout.

Voor de topping:
250 ml. room;
3 puntjes "la vache qui rit"-smeerkaas;
100 gram geraspte kaas;
peper en zout.

Zo maak je het:

Mix alle ingredienten voor de pannenkoeken in een blender en laat het 1 uur rusten.

Bak de pannenkoeken in een licht met olie ingevette anti-aanbakkoekenpan.
Leg de gebakken pannenkoeken in een stapel op een bord en bedek met een deksel of een ander bord, zodat de pannenkoeken zacht blijven.

Doe voor de vulling wat olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul met de gehakte uien, de geperste knoflook en 1 afgestreken koffielepel van elk van de specerijen.
Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en eventueel wat water (als de vulling te droog dreigt te worden).

Neem een pannenkoek en verdeel daar wat "La vache qui rit"-kaas of een andere kaas naar keuze overheen, schep daar wat van het gehaktmengsel overheen en verdeel het goed over de gehele pannenkoek.(zie foto 1)
Leg vervolgens een andere pannenkoek over het geheel en herhaal het bovenstaande.
Rol alles op tot je een dikke rol hebt.
Snijd die dikke rol in flinke plakken en leg die plakken in een ingevette vuurvaste schaal of bakblik.
Doe hetzelfde met de rest van de pannenkoeken en gehaktvulling.

Maak vervolgens de topping:

Vermeng de room met de in kleine stukjes gesneden "la vache qui rit", voeg peper en zout naar smaak toe en schenk dit mengsel over de gevulde pannenkoekrolletjes in de schaal of het bakblik.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Gratineer de gevulde pannenkoekrolletjes in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Dien op met daarbij een lekkere salade.




pannenkoekvulling



Geplaatst op 13 oktober 2008 18:15 en 8858 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 mrt 2011 21:28
Voor hoeveel personen is dit recept?