Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Magdalena194949 om 10:35
_
Magdalena194949 Online

Door inemaartje om 10:35
_
Inemaartje Online

Door vriend55 om 10:31
_
Vriend55 Online

Door moontje om 10:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 10:31
_
Tulpmans Online

Door Karekiet om 10:30
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Marianne om 10:30
_
Marianne Online

Door arend42 om 10:30
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Briouats met geconfijte rode paprika en rode ui



Een aparte vulling voor deze briouats; geconfijte rode paprika met rode ui.....

Dit heb je nodig:

1 rode paprika;
1 grote rode ui;
grote vellen filodeeg (Turkse/Marokkaanse winkels);
1 eetlepel (of minder) suiker;
olijfolie;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Prik de paprika aan een vork en houdt die boven de vlam van een gaspit.
Draai om en om tot het vel van de paprika zwart is.
(je kunt de paprika ook onder een hete grill leggen; wel steeds omkeren tot je hetzelfde resultaat krijgt).
Stop de paprika even in een plastic zak en laat even rusten.
Je kunt dan gemakkelijk het zwarte velletje verwijderen.
Verwijder de pitjes en witte delen uit de paprika en hak 'm in hele kleine stukjes.
Schil en hak ook de rode ui fijn.

Fruit de gehakte paprika en rode ui in een scheut olijfolie.
Flink omscheppen.
Voeg er de suiker en peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles om en laat alles zachtjes stoven tot de groenten licht gecaramelliseerd zijn.
Haal van het gas en laat afkoelen.

Snijd de grote vellen filodeeg in lange repen, leg aan 1 kant een lepel van de vulling en vouw ze op tot driehoekige briouats.

Leg de briouats op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Als je wilt kan je ze ook frituren....laat ze dan goed uitlekken op keukenpapier.





Geplaatst op 20 oktober 2008 19:46 en 6755 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 okt 2010 13:39
hmm dat lijkt me lekker.