Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Pasja42 om 22:01
_
Pasja42 Online

Door Briesje om 22:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anna J om 22:01
_
Anna J Online

Door toentje om 22:00
_
Toentje Online

Door Ries1950 om 22:00
_
Ries1 heeft zijn Gebruikersnaam veranderd in Ries1950

Door Ries1950 om 22:00
_
Profielgegevens aangepast

Door Briesje om 22:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:59
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Kefta met groene olijven


kefta met groene olijven

Dit is een gerecht dat je heel snel in elkaar kunt zetten als je een snelkookpan hebt.
Daarnaast is het erg smakelijk en kan je er evt. in vieren gesneden gekookte aardappelen aan toevoegen, maar ook opdienen met frietjes.
Natuurlijk is het ook gewoon heerlijk als je er alleen maar lekker Marokkaans of Turks brood bij geeft.

Dit heb je nodig:

Voor de saus:
2 gehakte uien;
olijfolie en zonnenbloemolie;
beetje zout en peper naar smaak;
ontpitte groene olijven (afspoelen);
verse fijngehakte koriander;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel "herbes de provence";
wat saffraanpoeder of 1 koffielepel vol kurkumapoeder.

Voor de gehaktballetjes:
500 gram gehakt;
peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeer naar smaak;
olijfolie;
wat fijngehakte verse koriander;
wat fijngehakte verse platte peterselie;
2 a 3 tenen geperste knoflook.

Zo maak je het:

Vermeng alles ingredienten met het gehakt en maak er balletjes van. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Doe alle ingredienten voor de saus in een snelkookpan.
Fruit alles al omscheppend aan.
Doe er voorzichtig de gehaktballetjes bij.
Voeg ongeveer 300 ml water toe, doe het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.

Haal na het ontsnappen van de stoom, het deksel van de snelkookpan en controleer of er genoeg zout en/of peper in zit.
Je kunt de saus wat laten indikken maar zorg er voor dat er genoeg overblijft om je brood in te kunnen dopen....

N.B. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken in een gewone kookpan, maar dan duurt het wel wat langer natuurlijk...



ingredienten voor de kefta met groene olijven



Geplaatst op 20 oktober 2008 21:32 en 5760 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 aug 2011 15:54
"herbes de provence wat is dat

Amber  
09 aug 2011 22:17
Het zijn Provencaalse kruiden; dus een gedroogde mediterraanse kruidenmix die verkrijgbaar is in zakjes in de supermarkt.
_