Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online

Door elvira om 21:42
_
Elvira Online

Door fraagis om 21:41
_
Fraagis Online

Door bellahelena om 21:41
_
Prikbordbericht aangepast

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:40
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Bladerdeegrollen met kip/groentenvulling


Bladerdeegrollen met kip/groentenvulling

Een lekker voorafje of voor zomaar tussendoor; krokant bladerdeeg met een eenvoudige kip/groentenvulling.

Dit heb je nodig:

250 gram bladerdeeg (1 rol) of 1 pakje diepvriesbladerdeeg laten ontdooien en de 10 plakjes samenrollen tot een rechthoekige lange lap;

2 fijngehakte uien;
zout en zwarte peper naar smaak;
70 gram grofgehakte champignons (uit blik);
250 gram kippengehakt;
1 geraspte wortel;
60 gram paneermeel;
1 eetlepel geraspte gemberwortel (naar keuze, je kunt het ook weglaten als je het niet lekker vindt);
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 eiwit (bewaar het eigeel om de rol mee te bestrijken);
2 eetlepels sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Verhit in een koekenpan een scheut olie en fruit daarin de gehakte uien. Voeg daar wat peper en zout naar smaak aan toe.
Schep de gehakte ui goed om tot ze glazig worden en voeg daar dan de gehakte champignons (die goed uitgelekt moeten zijn) aan toe.
Laat ongeveer 2 minuten zachtjes meestoven.

Vermeng in een grote kom het kippengehakt, de geraspte wortel, het paneermeel, de geraspte gember en gehakte peterselie en voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
Voeg er de gestoofde ui en champignons aan toe en vermeng alles goed.

Rol de lap bladerdeeg dun uit, snijd de lap deeg horizontaal in de lengte doormidden zodat je 2 lange rechthoekige plakken hebt.

Smeer de randen van het bladerdeeg in met het losgeklopte eiwit.

Maak 2 lange rollen van het kip/groentenmengsel (zo lang als elke plak bladerdeeg is) en leg die rollen op de plakken deeg.

Rol elke plak deeg op en verpak in plasticfolie.
Leg minsten 1/2 uur in de koelkast.

Haal de gevulde bladerdeeg rollen uit de koelkast, bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er sesamzaadjes overheen.
Snijd elke rol in plakken van 5 cm breed en zet die op een met bakpapier belegde bakplaat.

Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 en bak de bladerdeegrollen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Zet de oven de laatste 2 minuten van de baktijd iets hoger zodat de rollen mooi bruin kleuren.

Eet ze warm.




Geplaatst op 29 oktober 2008 14:34 en 10524 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 mei 2011 23:52
lijk me erg ingewikeld

Amber  
13 mei 2011 13:41
Nee hoor......
_