Dit heb je nodig:
1 kilo verse spinazie;
2 tenen knoflook;
3 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1 eetlepel gemalen komijn;
½ dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 ingemaakte citroen, in repen;
een paar groene olijven.
Zo maak je het:
Stoom of laat de spinazie slinken in aanhangend water in 10 minuten.
Doe in een pan de olijfolie, het paprikapoeder, de gemalen komijn, de geperste knoflook, de fijngehakte platte peterselie en koriander en het citroensap.
Laat de gestoomde of gekookte spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht er goed uit.
Doe de spinazie bij de andere ingredienten in de pan.
Roer alles goed door elkaar en laat de spinazie 5 tot 10 minuten zachtjes stoven op laag vuur tot alle vocht verdampt is.
Laat de spinazie afkoelen en schep ze op kleine bordjes.
Versier de spinazie met reepjes ingemaakte citroen en enkele groene of zwarte olijven.