Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Marokkaans brood met zwarte komijn (Nigella)


Marokkaans brood met zwarte komijn (Nigella)

In Marokko wordt zowat bij alle gerechten brood gegeten; vooral bij tajines.
Dit is een lekker recept van Marokkaans brood met zwarte komijn oftewel Nigella;
Kan je deze zaadjes nu niet vinden dan kan je in plaats daarvan ook gewone komijnzaadjes of maanzaad gebruiken; de moeite van het proberen waard......

Dit heb je nodig:

500 gram fijn griesmeel;
1 eetlepel verse gist (of een zakje gedroogde gistkorrels;
ongeveer 1 koffielepel zout;
1 koffielepel zwarte komijnzaadjes (of gewone komijn, of maanzaad);
1 ei;
3 eetlepels melk(poeder);
1 eetlepel olijfolie;
lauw water om het deeg mee te bereiden.

Extra:
1 eigeel losgeklopt met een scheutje azijn en wat zwarte komijnzaadjes (of gewone komijn of maanzaad) om het brood mee te bestrooien.

Zo maak je het:

Los ongeveer 30 minuten voordat je het deeg gaat maken de gist op in wat lauw water met een lepeltje suiker.
(gebruik je gedroogde gist dan hoeft dit niet; vermeng de gedroogde gistkorrels dan gewoon met het griesmeel).

Vermeng in keukenmachine (waar je deeg in kunt kneden) of anders in een schaal het griesmeel met het zout, de zwarte komijnzaadjes (of gewone komijnzaadjes of maanzaad), de melk(poeder), de olijfolie, het ei en de gist.

Voeg beetje bij beetje lauw water toe aan de deegmassa.
Vermeng alles goed.
Kneed (hetzij met de keukenmachine of anders met je handen) de massa totdat je een soepel, glad en elastisch deeg krijgt.
Kneed het deeg met je handen tenminste 20 minuten (zwaar werk; ik weet het).

Maak een ronde bol van het deeg, bedek met een schone doek en laat op een tochtvrije plaats minstens 1 uur rijzen.
Het deeg moet 2x zoveel worden in omvang.

Bestrooi een werkvlak met bloem, verdeel het gerezen deeg in 4 kleinere bollen en druk ze plat met je handpalmen.
Leg ze op een met bloem bestrooide bakplaat, bedek ze weer met een doek en laat nog even rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei/azijn-mengsel en bestrooi met de zwarte komijnzaadjes (of 1 van de andere zaadjes).

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broden totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Laat de broden afkoelen op een rooster.













Artikel links


Geplaatst op 17 november 2008 13:55 en 14055 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Xines  
22 nov 2008 22:20
Hallo, als ik het deeg in de broodbakmachine doe hoeveel water zou ik er dan moeten bij doen.
Mvg, Inès.

Amber  
23 nov 2008 15:41
Hallo Ines,

Sorry, maar van broodmachines en de hoeveelheden die je daarin moet gebruiken weet ik helemaal niets.
Mijn broodrecepten gaan uit van brood of met de hand gekneed of gekneed in een keukenmachine met deeghaken.....
Staat er bij de gebruiksaanwijzing van jouw broodmachine niet wat de hoeveelheden daarin moeten zijn?
Misschien kan je met behulp van die gebruiksaanwijzing dit bovenstaande recept een beetje aanpassen, zodat er geen probleem meer is.
Veel succes er mee,
groetjes,
AMBER
_





_
Xines  
23 nov 2008 22:57
Toch bedankt hoor, ik zal het wel uitzoeken ben al heel blij dat ik dit recept gevonden heb.
Groetjes, Inès.

Xines  
22 dec 2008 21:16
Mijn eerste broodje is mislukt heb de deeg in de machine gemaakt, maar wat ik zo raar vind is dat het enkel met griesmeel gedaan wordt, maar heb hier wat verder een brood gezien dat je maakt met griesmeel en ook met meel, dit ga ik nu eens proberen maar wel met de hand.
Groetjes, Inès.
_





_
Gast  25 feb 2012 16:00
hallo amber deze brood is zo lekker ik ben 11 en hou heel erg veel van koken ik en mij moeder gaan deze brood vandaag weer maken we hebben em al 2 weken geleden gemaakt groetjes..................

Gast  02 okt 2012 19:09
Ik zie bij de bereiding van het deeg :gist met water en ZOUT,
Dit mag beslist niet,zout is een vernietiger van gist.Zout later aan het deeg
toevoegen. Eventueel olijf olie vervangen door sesam olie.
MVG Jan Holleman (gep.chefkok)
_





_
Amber  
03 okt 2012 14:43
Je hebt gelijk; zout later toevoegen.....

Gast  27 jan 2013 15:54
Hoeveel lauwwater heb je nodig?
_





_
Amber  
28 jan 2013 11:35
Dat moet je zelf aanvoelen; je voegt beetje bij beetje net zoveel lauw water toe totdat je voelt dat het deeg elastisch wordt en niet meer plakt......

Gast  27 nov 2015 11:43
hallo amber ik lust geen griesmeel kan je in plaats van griesmeel gewone witte bloem met gedroogde gist en met melk nou ik hoor je groetjes dankje wel
_