Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door luciaT om 22:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nees om 22:52
_
Nees Online

Door isabella55 om 22:51
_
Isabella55 Online

Door luciaT om 22:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Kiekie om 22:47
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Hizhi.o om 22:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door bigfish om 22:43
_
Bigfish Online

Door Kiekie om 22:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chorba met gehaktballetjes en vermicelli


Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

Ja hoor....ook in Noord-Afrika is vermicellisoep met gehaktballetjes populair.
Probeer dit Algerijnse recept maar eens uit......

Dit heb je nodig:

300-500 gram rundergehakt;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1 theelepel scherpe chilipoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 volle koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
3 runderbouillonblokjes;
3 eetlepels olijfolie;
3 uien;
3 tomaten (of 1 blik tomatenblokjes;
1-1 1/2 liter lauw water;
een pollepel vol vermicelli of engelenhaar;
1 pollepel vol geweekte kikkererwten (1 nacht weken in water).

Zo maak je het:

Maak eerst de gehaktballetjes:
Vermeng het gehakt met peper en zout naar smaak, een deel van het komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en een beetje van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Vermeng alles goed en maak er soepballetjes van.

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit daarin de gehakte uien en tomaten in aan.
Voeg er de rest van de specerijen en het kaneelpoeder, de verkruimelde bouillonblokjes,de soepballetjes en de uitgelekte kikkererwten bij en vul bij met het lauwe water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Doe er op het laatst de vermicelli bij en als die gaar is dan is de soep klaar.
Dien kokendheet op met daarbij lekkere stukken Marokkaans brood.







Geplaatst op 21 november 2008 23:01 en 9396 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 sep 2010 15:20
Uitgeprobeert en het was echt heeeeeeerlijk!

Bedankt!

Groetjes,

Asmara

Gast  22 sep 2012 21:03
ik maak deze soep zeker twee keer per maand en dan vind ik de smaak betoverend!! :grin:
_





_
Gast  30 jul 2013 10:54
Hallo,

Er moet 1,5 liter water bij?

Amber  
30 jul 2013 14:18
Ja, er staat: één of één en een half liter water.
_