Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Briesje om 21:55
_
Briesje Online

Door marc74 om 21:51
_
Marc74 Online

Door bellahelena om 21:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:49
_
NicolaasP Online

Door jjacqueline om 21:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten


herfstcouscous met pompoen en kikkererwten

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

Dit heb je nodig:

500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;
1 grote ui;
olijfolie;
3 geperste tenen knoflook;
1 blik tomaten op sap;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);
1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;

Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren.

N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten.

Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades.

Zo maak je het:

Verhit een scheut (olijf-)olie in een pan en fruit daarin de gehakte ui glazig.
Voeg er dan de stukken vlees en de geperste knoflook aan toe.
Roer alles door elkaar en bak het vlees even aan tot het er niet meer rauw uitziet.

Voeg er de specerijen aan toe en peper en zout naar smaak, roer door elkaar, fruit even mee en doe er dan de tomaten en het sap uit blik bij. Plet de tomaten met een houten lepel.
Doe er dan de tomatenpuree en de harissa bij en roer het door de massa.
Bedek het geheel met twee glazen water, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten zachtjes koken of tot het vlees bijna gaar is.
Voeg wat water toe indien nodig.

Als de saus wat is ingedikt voeg er dan de stukken pompoen en de al gekookte kikkererwten aan toe.
Doe het deksel weer op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar maar zeker niet te gaar is (het mag geen puree worden).

Schep de hete couscous op een schaal (de couscous vermengen met een klontje boter) en schep het vlees met de groenten en de saus eroverheen. Versier met de partjes hardgekookte eieren.

Kokendheet opdienen.







Artikel links


Geplaatst op 24 november 2008 21:58 en 7105 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 mei 2015 13:24
jah wel een heerlijke recept maar je kan tog ook gewoon rund vlees er in doen :grin:

Amber  
22 mei 2015 23:26
In het recept staat "vlees" dus kan je zelf kiezen wat voor vlees.
Je moet er wel rekening mee houden dat sommige vleessoorten en dan vooral rundvlees, lang moet koken voordat het gaar is.
Liever kies je dus zacht, mals lamsvlees of kalfsvlees; dat is sneller gaar.
_