Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online

Door hehety om 19:49
_
Hehety Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse kikkererwten/linzensoep


Marokkaanse linzen/kikkererwtensoep

Gisteren heb ik er nog een grote pan vol van gemaakt.....een heerlijke, goed gevulde Marokkaanse maaltijdsoep.
Het recept is eigenlijk vegetarisch, maar je kunt er ook vlees (in mijn geval gehaktballetjes) aan toevoegen.

Dit heb je nodig:

1 grote rode paprika;
2 middelgrote uien;
3 tenen knoflook;
3 stengels bleekselderij;
1/2 bosje verse koriander;
320 gram groene linzen (even spoelen in een vergiet onder de kraan);
1 groot blik (800 gram) kikkererwten;
1/2 theelepel kaneelpoeder;
1/2 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel kurkuma;
flinke mespunt chilipeper of 1 verse rode peper, fijngehakt (zonder de pitjes);
2-3 bouillonblokjes, verkruimeld;
3 eetlepels olijfolie;
1 blik tomaten op sap (400 gram);
het sap van een halve citroen.

Zo maak je het:

Haal pitjes en witte delen uit de paprika en snijd in kleine stukjes.
Was de stengels bleekselderij goed en snijd die ook in stukjes.
Hak de uien (niet al te fijn) samen met de tenen knoflook.

Spoel de linzen, laat uitlekken en houd apart.
Doe de gekookte kikkererwten uit blik in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken; houd apart.
Snijd of maal (in een keukenmachine) de tomaten fijn.
Hak de verse koriander zeer fijn.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
Voeg er de gehakte uien, de knoflook, de paprikastukjes en de stukjes bleekselderij toe.
Vermeng alles met een houten lepel en fruit het tot de stukjes zacht zijn.
Doe er dan de specerijen, de verkruimelde bouillonblokjes en de gespoelde linzen bij, roer door elkaar en overgiet met 1 1/2 liter lauw water.
Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.

Voeg er dan de gekookte kikkererwten, de tomatenmassa, de fijngehakte verse koriander, het sap van een halve citroen (en evt. 250 gram tot kleine balletjes gedraaid rundergehakt) aan toe.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
(op de afbeelding zie je een in de soep gepocheerd ei; ook erg lekker...)

Dien op in mooie grote kommen met daarbij warm Marokkaans brood.









Geplaatst op 29 november 2008 15:10 en 5510 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.