Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 07:58
_
Loezie Online

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door joop3232 om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door wimmie44 om 07:50
_
Wimmie44 Online

Door S.postma om 07:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse witte bonenschotel met kip in rode saus


Marokkaanse witte bonenschotel met kip

Je kunt natuurlijk in Nederland een pot witte bonen in tomatensaus kopen, maar is het nu niet veel lekkerder om dat zelf te maken maar dan op de Marokkaanse manier en met daarbij een paar lekkere kipdrumsticks?

Dit heb je nodig:

2 kleine blikken (of potten) witte bonen (uit laten lekken in een vergiet en afspoelen);
1 grote fijngehakte ui;
3 tenen fijngehakte knoflook;
1 1/2 eetlepel tomatenpuree;
1 bosje verse koriander;
3 kipdrumsticks;
1 blaadje laurier;
zout, zwarte peper, paprikapoeder, korianderpoeder naar smaak;
(olijf-)olie.

Zo maak je het:

Verhit ongeveer 2 eetlepels olie in een pan, fruit daar de gehakte ui en de knoflook in aan en voeg er dan de tomatenpuree, de kipdrumsticks, de fijngehakte koriander, zout en peper naar smaak en specerijen naar smaak aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat enkele minuten sudderen.
Voeg er dan het laurierblaadje en zoveel water aan toe als nodig is om de kip gaar te laten worden en genoeg saus in de pan over te laten.

Voeg, als de kip gaar is, de uitgelekte witte bonen toe.
Schep alles door elkaar en laat dan nog 10 minuten goed doorwarmen.(voeg er evt. ook een groene verse peper aan toe.)

Schep alles op een mooie schaal en dien op met daarbij een lekkere salade en wat brood.





Geplaatst op 21 december 2008 21:25 en 14175 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
21 dec 2008 23:40
Iets dergelijks maak ik ook wel eens, maar dan met kipfilet en magggiplant of peterselie en een blik tomaten, al dan niet zelf geprakt. Net zo iets toch. Fijne dagen.

Amber  
22 dec 2008 00:33
Hallo Wenny-m;

Jouw versie lijkt me ook heel lekker.....iedereen heeft wel een eigen manier van bereiden van een witte bonenschotel.
Mijn versie hierboven heeft een Marokkaans tintje door gebruik te maken van specerijen en kruiden die je ook in andere Marokkaanse gerechten tegenkomt.....

Bedankt voor je reactie en ook ik wens jou en de jouwen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2009.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 jan 2013 18:02
Hey Amber, bedankt voor het plaatsen van dit recept! Ik ben 18 jaar en ik kom zelf uit het mid-oosten, helaas moet ik thuis altijd koken! Best zwaar voor iemand die ernaast werkt en ook nog tijd wil hebben voor haar sociale leven. Ik vind jou recepten makkelijk om te maken en lekker ook!

Amber  
15 jan 2013 13:08
Hallo "gast" (volgende keer graag je naam plaatsen s.v.p.),

Bedankt voor je complimenten; fijn dat je plezier hebt van mijn recepten.
Ik probeer ook meestal niet al te moeilijke recepten te plaatsen die iedereen kan maken.
Ik wens je er veel plezier mee,

groetjes,
AMBER
_